SYDV ve ASP'den Yüksekovalı ailelere destek

SYDV ve ASP'den Yüksekovalı ailelere destek

Van Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASP) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı (SYDV) tarafından, Hakkari'nin Yüksekova İlçesinden yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasağınedeniyle, Van'a göç eden vatandaşlara para yardımı yapıldı.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre; Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından şimdiye kadar barınma, eğitim, gıda ve nakdi yardımlar adı altında toplam  bin 150 haneye 720 bin TL tutarında yardım yapıldığı bildirildi.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Hakkâri İli Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalarak İlimize gelen vatandaşlarımıza, gerekli yardımlar süratle yapılmaya başlanmış ve bu kapsamda ASP İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan sosyolog, psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimcileri ile gerekli ziyaretler gerçekleştirilmiştir. Psikolojik ve rehberlik danışmanlık hizmetlerinin yanında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından şimdiye kadar barınma, eğitim, gıda ve nakdi yardımlar adı altında toplamda bin 150 haneye 720 bin TL yardım yapılmıştır. Hâlihazırda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılan başvurular süratle sonuçlandırılmaya ve vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmeye çalışılmaktadır."   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.