Tahrike kapılmayacağız

Tahrike kapılmayacağız

Bakan Yıldız, "Başbakanımızın dediği gibi yüzde 100'ün iktidarıyız. Bizler çatışma içerisinde olmayacağız. Omuzlarımızdaki yük bunu gerektiriyor. Hiçbir tahrike kapılmayacağız" dedi.

AK Parti Kayser İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti'ye iktidarda olduğu sürece çeşitli ömürler biçildiğini anımsatarak, doğru yaptıkça güçlendiklerini, güçlendikçe de daha çok doğru yaptıklarını ve birbirlerine omuz verdiklerini söyledi.

Gezi Parkı odaklı gelişmeler

Gezi Park'ı olaylarına da değinen Yıldız, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki Gezi Park'ı olayları bir sezi farkını oluşturmuştur. Bir duygu farkını oluşturmuştur ama bizler Başbakanımızın dediği gibi yüzde 100'ün iktidarıyız. Bizler çatışma içerisinde olmayacağız. Omuzlarımızdaki yük bunu gerektiriyor. Hiçbir tahrike kapılmayacağız. Bu ülkede yüzde 50 AK Parti'yi sevenler oy verenler olduğu gibi sevdikleri halde oy veremeyenler de var. Alışkanlıklarının, yetişme tarzlarının gereği, farklı gerekçelerle. Son yapılan ankette 'ben oyumu AK Parti'ye vermek istemiyorum, şu ana kadar da vermedim. Önümüzdeki seçimde de vermeyi düşünmüyorum ancak siz bu ülkeyi yönetmelisiniz' diyenlerin oranı yüzde 23-24'ler civarında. Yüzde 50 de AK Parti'ye oy verip yönetmesini isteyenler var. Yüzde 73'ler civarında Türkiye'de bugün 'arkadaş yiğidi öldürelim ama hakkını verelim' diyen bir yapı var. AK Parti Türkiye'nin siyasi istikrarıyla paralel isimlendirilen onunla anılan bir partidir."

Yıldız, Türkiye'nin tarihinde çok fazla sıkıntılı anlar olduğunu ancak bunların zamanla aşıldığını vurgulayarak, "Gezi Parkı olaylarına katılan bir aktivist protestolara katıldığını, bu olayın travmasından nasıl kurtulabileceğini bana sordu. Zamanında yokluklar yaşadık, inançlarımızdan dolayı travmalar yaşadık. Bunları şu an çok hatırlamıyoruz, niçin? Son 10 yılda yaptığımız başarılardan dolayı. Tabi ki Gezi Park'ı olaylarından dolayı hükümetimiz bir çıkarımda bulunmuştur ama hedeflerinden hiçbir şekilde şaşmayacaktır. Bunu hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.