Taksim serserileri camiye ayakkabıyla girdiler
Beşiktaş'taki olaylarda protestocular Bezmi Alem Camii'sine ellerinde bira şişesi ve ayaklarında ayakkabı ile girdiler.
Dün gece İnönü Stadyumu ile Barbaros Caddesi arasındaki kısımında yaşanan olaylarda eylemciler polise taş atarken polis de gaz ve tazyikli suyla karşılık verdi.
CAMİYE AYAKKABIYLA GİRDİLER
Bu olayların ardından eylemciler Kabataş'ta bulunan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'sine ayakkabıyla girdiler.
ELLERİNDE BİRA ŞİŞELERİ İLE CAMİDELER
Ayakkabılarıyla camiye giren göstericiler, caminin içinde ellerinde bira şişesi ve yiyeceklerle çok rahat bir görüntü sergilediler.
Cami içinde alkol alan ve yedikleri yiyecekleri yerlere atan eylemcilerin bu tavırları geçmişte ahıra çevrilen selatin camilerini* hatırlattı.
*Selatin Camii: Pâdişâhlar, şehzadeler, hanım sultan ve valide sultanlar tarafından yaptırılmış olan camilere Selatin Cami denir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.