Taliban 17 polisi zehirledi

Taliban 17 polisi zehirledi

Afganistan'ın Gazne bölgesinde, Taliban ile işbirliği yapan polislerin, ABD özel kuvvetleri tarafından eğitilen 17 polisi zehirledikten sonra öldürdüğü bildirildi

Afganistan'da Taliban'ın 17 polisi, karakolda zehirledikten sonra vurarak öldürdüğü bildirildi.

Gazne Emniyet Müdürü General Zravar Zahid, kentin güneyinde bulunan Andar kasabasının Habib Godala köyündeki polis karakolunda dün akşam yemeklerine zehir katılan polislerin saat 01.00 sularında da vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Bir başka yetkili, olaya karıştığından şüphelenilen iki kişinin gözaltına alındığını ve faillerin Taliban ile işbirliği yapan polisler olduğunu belirtti.

Gazne Valiliği yetkilileri, yemeklerine zehir katılan polislerin bayıldıktan sonra yakın mesafeden silahla vurulduğunu, bu polislerin silahlarının da alındığını ifade ederek, saldırganların kaçmadan önce karakoldaki polis araçlarını ateşe verdiğini bildirdi.

Gazne Emniyet Müdürü General Zahid öldürülen polislerin, Amerikan özel kuvvetleri tarafından eğitildiğini aktardı.

SORUMLULUĞU TALİBAN ÜSTLENDİ

Olaydan sonra e-posta yoluyla basına bilgi veren Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, olayın sorumluğunu üstlendiklerini bildirdi. Mücahid açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu yerel işbirlikçiler halka zorbalık yapıyordu. İnsanlar huzurlu değildi. Kendilerini polis olarak tanımlayan bu yasa dışı milisler aynı zamanda yolsuzluk da yapıyorlardı."

Geçen ay da Kandahar'da Taliban işbirlikçisi olduğu bildirilen bir polis, komutanı ve arkadaşlarını zehirledikten sonra öldürmüştü.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.