Taliban, ABD Helikopteri Düşürdü: 8 Ölü

Taliban, ABD Helikopteri Düşürdü: 8 Ölü

Taliban Afganistan`da yine ABD helikopteri düşürdü. 8 ABD askeri öldürüldü.

ABD ve müttefik NATO Afganistan`da ağır kayıplar vermeye devam ediyor. 8 koalisyon askeri, ABD helikopterinin düşürülmesi sonucu öldürüldü. Taliban saldırıyı üstlendi. NATO ise uçak düştüğünü iddia ederek, olay bölgesinde düşman aktivitesine rastlanmadığını öne sürdü ve uçağın neden düştüğünün araştırıldığını belirtti.

Taliban ölü sayısını 8 olarak açıklarken NATO 6 askerin öldüğünü savundu.

Afganistan`daki yabancı güçler benzer bir politika uyguluyor ve Taliban tarafından uğratıldıkları kayıpları saklama eğilimine gidiyorlar.

TALİBAN: HELİKOPTERİ BİZ DÜŞÜRDÜK

Taliban ise ABD helikopterinin düşürülmesiyle ilgili daha detaylı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, helikopterin Zabul vilayetinin Şahjoi bölgesinde düşürüldüğü belirtildi.

Taliban`ın resmi sitesindeki haberde, saldırının öğleden sonra 15.00`te gerçekleştiği, helikopterin İbrahim Khelo bölgesinde alçak uçuş yaptığı sırada ateş topuna dönüşerek düştüğü vurgulandı. Taliban 8 NATO askerinin ve mürettebatın öldüğünü duyurdu.

Görgü tanıkları saldırı sonrasında işgal güçlerine ait başka helikopterlerin bölgeye geldiğini, olay yerinin kordon altına alındığını anlattılar.

Taliban daha önce de ABD helikopterleri düşürmüştü. En önemli saldırılardan biri Vardak vilayetinde Tangi vadisinde 2011 yılının Ağustos ayında gerçekleşti. RPG ile saldıran Taliban ABD ordusuna ait Chinook helikopterini düşürdü. Saldırıda SEAL ekibi dahil 38 ABD askeri öldürülmüştü. (Incanews)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.