Taliban ABD'ye büyük darbeler vuruyor

Taliban ABD'ye büyük darbeler vuruyor

Afganistan'da baharın gelişiyle beraber Taliban saldırıları da yeniden yükselişe geçti. Bir Taliban savaşçısı dün 2 ABD askerini öldürdü bir çoğunu da yaraladı. Taliban bugün düşürdüğü helikoprterde bir çok ABD askerini öldürdü.

Afganistan'da baharın gelişiyle beraber Taliban saldırıları da yeniden yükselişe geçti. Bir Taliban savaşçısı dün 2 ABD askerini öldürdü,  bir çoğunu da yaraladı. Taliban bugün düşürdüğü helikoprterde bir çok ABD askerini  öldürdü.

ISAF  tarafından yapılan açıklamada dün Afgan Ordusuna sızmış bir Taliban savaşçısının elindeki makinalı tüfekle ABD askerlerini kurşun yağmuruna tuttuğu ve olayda 2 ABD askerinin hemen can verdiği bir çoğunun da yaralandığı bildirildi.


Taliban'ın resmi sitesinden yapılan açıklamada saldırılarda 22 ABD askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Green On Blue saldırıları olarak isimlendirilen içerden saldırılar son zamanlarda Taliban tarafından sık sık kullanılıyor. Saldırı Taliban'ın son 4 günde düzenlediği ikinci saldırı olma özelliği taşıyor.

Jalrayz district in Wardak'ın Jalrayz bölgesinde meydana gelen saldırıda ağır yaralı aBD askerlerinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Cuma günü de 3 Afgan askeri bir ABD kampını basmış üst düzey bir  yetkili ve bir ABD askerini öldürmüş ve 3'ünü de ağır yaralamıştı.

Ayrıca ABD konvoylarına düzenlenen saldırılarda da bazı askerler öldürüldü.

Taliban ABD Helikopteri Düşürdü: 5 Ölü

Taliban tarafından bugün düşürülen bir helikopterde 5 ABD askeri  öldü. İsaf tarafından yapılan açıklamada helikopterin teknik arıza nedeniyle düştüğü iddia edildi. Taliban'ın resmi sitesinden yayınlanan açıklamada ise helikopterin "Kahraman Mücahidler tarafından düşürüldüğü" belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum