Taliban Afganistan’da 400 yakıt tankerini yaktı

Taliban Afganistan’da 400 yakıt tankerini yaktı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Afgan ve yabancı güçlere lojistik destek veren araçların park yerinde meydana gelen yangında, 400 tanker bir daha kullanılamayacak şekilde devre dışı kaldı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Afgan ve yabancı güçlere lojistik destek veren araçların park yerinde meydana gelen yangında, 400 tanker zarar gördü.

Kabil Polis Sözcüsü Haşmatullah Stanikzai, yaptığı açıklamada, yangının nedeninin belli olmadığını belirterek, yangının dün gece Kabil’in Argandı bölgesinde başladığını ve saat 10.00 sularında söndüğünü dile getirdi. Kaynaklar ise Taliban'ın bölgeye en az dört roket fırlattığını belirtiyor. Sözcü, “Yangın sırasında yabancı ve Afgan güçlerine lojistik destek veren araçların park yerinde 650 tanker vardı. 250 tanker zarar görmeden olay yerinden çıkarıldı ancak 400'ü yandı” dedi.

Öte yandan Afganistan İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, yangını araştırmak için bir heyettin olay yerine gönderildiğini, yangın nedeninin henüz belli olmadığını bildirdi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mucahid ise yaptığı yazılı açıklamada, Afgan ve yabancı güvenlik güçlerine lojistik destek veren araçların park yerine bombalı saldırı düzenlediklerini, çıkan yangında yüzlerce aracın yandığını ve çok sayıda kişinin öldüğünü iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.