Taliban: Amerikalıları öldürdüğümüz için kimsenin bize ödül vermesine gerek yok

Taliban: Amerikalıları öldürdüğümüz için kimsenin bize ödül vermesine gerek yok

​Taliban Heyeti Temsilcisi Muhammed Abbas, Afganistan'daki yabancı askerlerin nisan sonuna kadar ülkeden çekilmesini umduklarını söyleyerek "ABD, antlaşmaya uymazsa kendimizi savunmaktan ve savaşmaktan başka bir çaremiz kalmaz." ifadelerini kullandı.

Taliban heyeti, temaslarda bulunmak üzere geldiği Rusya'nın başkenti Moskova'da basın toplantısı düzenledi.

ABD'li ve diğer yabancı askerlerin çoğunun Afganistan'dan çekildiğini söyleyen Abbas "Çoğu geri çekildi. Geriye birkaç bin asker kaldı. Onların da nisan sonuna kadar Afganistan'dan ayrılmalarını umuyoruz." şeklinde konuştu.

"Onları 2001'den beri öldürüyoruz"

Taliban heyeti temsilcisi Abbas, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bu antlaşma, ABD için de iyi bir şans. Eğer ABD anlaşmaya uymazsa, kendimizi savunmaktan ve savaşmaktan başka bir çaremiz kalmaz.

Rusya'nın, Afganistan'da öldürülen ABD askerleri için Taliban militanlarına ödül verildiğine yönelik iddialar, mutlak bir yalan. Kimsenin bize, Amerikalıları öldürdüğümüz için ödül vermesine gerek yok, onları 2001'den beri öldürüyoruz. ABD askerleriyle hiçbir ödül almadan savaşıyoruz.

ABD ile Taliban arasında Katar'ın başkenti Doha'da 29 Şubat 2020'de barış antlaşması imzalanmıştı. Taliban ve Afgan Hükümeti arasında Doha'da barış müzakereleri hala sürüyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler