Taliban: Prens Harry Ruh hastası!

Taliban: Prens Harry Ruh hastası!

Afganistan'da Taliban güçlerini vurduğunu ve parmağının buna alışık olduğunu söyleyen Prens Harry için Taliban'ın yorumu: Hasta, ruhsal sorunları var.

Taliban, İngiltere kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi Prens Harry'nin "Afgan güçlerini öldürdüğünü" ve parmağının buna alışık olduğunu söylemesi üzerine, Harry'nin ruhsal sorunları olduğu yorumunu yaptı.

AFP'ye konuşan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, "İngiltere de dahil olmak üzere 49 ülke, Taliban mücahitleri karşısında başarısız olurken, Prens Harry Afganistan'daki durumu video oyunuyla karşılaştırıyor. Onun kesinlikle ruhsal sorunları var" açıklamasında bulundu.

Mücahid, Afganistan'daki savaşın bölgedeki insanlar için hem tarihi hem de oldukça önemli olduğuna vurgu yaparak, ''ülkede görev yapan birçok yabancı askerde olduğu gibi Prens Harry'de de bir takım ruhsal bozukluklar oluştuğunu dolayısıyla onun açıklamalarını ciddiye almadıklarını'' söyledi.

5 aylık Afganistan görevini tamamlayan Prens Harry, dün İngiliz basınına verdiği röportajda, görevi sırasında Taliban güçlerini vurduğunu açıklamıştı.

Apaçi helikopterinde co-pilot olarak görev yapan Prens, bundan büyük keyif aldığını belirterek, "Playstation ve Xbox oynamayı seviyorum. Dolayısıyla başparmağım bu duruma alışık" ifadesini kullanmıştı.

Bir gazetecinin, ''Elinde tetiği tutuyordun. Düşmana ateş açıp, hiç öldürdün mü?'' sorusuna ise Harry, ''Evet, birçok insan da bunu yaptı. Filo görevdeydi. Herkes biraz ateş etti. Ne zaman ateş etmemiz gerekiyorsa ettik. Hayat kurtarmak için hayat almak gerekiyor'' şeklinde bir açıklama yapmıştı. pressmedya

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.