Taliban pususunda 85 ölü

Taliban pususunda 85 ölü

Afgan yetkililer Afganistan'ın kuzeyindeki Badakşan vilayetinde Taliban'ın kurduğu pusuda 23 Afgan polisinin öldürüldüğünü söyledi. Taliban ise asker, polis ve milislerden 85 kişiyi öldürdüklerini açıkladı.

Afgan yetkililer, Taliban'ın Badakşan vilayetinde kurduğu pusuda en az 23 Afgan polisinin öldüğünü bildirdi. NATO ve Afganistan'ın, bölgede süren operasyonların sona erdiğini ve çok sayıda Taliban'ın öldürülerek bölgenin temizlendiğini iddia etmesinden sonra Taliban'dan büyük bir saldırı geldi.
Afgan makamları, 23 Afgan polisin öldürüldüğünü, 21 polisin yaralandığını, 24 polisin de kayıp olduğunu açıkladı.
Taliban ise kendi sitesinden yaptığı açıklamada dün süren çatışmalarda asker, polis ve milislerden 60 kişiyi öldürdüklerini açıkladı. Çarşamba günü ise 25 güvenlik personelinin öldürüldüğünü duyurdu.
Taliban, Çarşamba ve Perşembe günü süren çatışmalarda 26 kişinin de esir alındığını açıkladı.
Bu hafta Badakşan vilayeti Warduj vadisinde Taliban'ın kurduğu pusu, Afgan ordusu ve NATO'nun 9 gün süren ve bölgenin Taliban savaşçılarından temizlendiğini iddia ettikleri Hindikuş operasyonundan sonra geldi.
14 Eylül'de sona eren operasyondan sonra İSAF, bölgedeki Taliban kalelerinin temizlendiğini iddia etmişti.
 ISAF açıklamasında, özel operasyon askerleri ve Afgan askerlerinin ortak operasyonlarında, bölgede 50 Taliban savaşçısının öldürüldüğü öne sürülmüştü. Taliban ise bölgenin temizlendiği iddialarını yalanlamıştı.
Taliban, "Kabil yönetimi, yerel ABD kuklalarının mücahitleri temizlik operasyonunda yendiğini iddia ediyor. Bu iddialar tümüyle yanlıştır. Öyle ki Warduj bölgesinden temizlenen, açık olmak gerekirse düşman güçleridir" diye bir açıklama yapmıştı. (incanews)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.