Taliban’dan ABD’ye Takas Teklifi

Taliban’dan ABD’ye Takas Teklifi

Taliban, Guantanamo hapishanesinde esir olarak tutulan beş kıdemli üyesinin serbest bırakılmaları karşılığında, esir tutulan Amerikalı bir askeri serbest bırakmaya hazır olduğunu bildirdi.

Afgan Taliban, Guantanamo Bay hapishanesinde mahkum olarak tutulan beş kıdemli üyesinin serbest bırakılmaları karşılığında, 2009 yılından beri esir tutulan Amerikalı bir askeri serbest bırakmaya hazır olduğunu söylüyor.

Associated Press’in haberine göre 2009 yılından beri esir tutulan ABD askeri Bowe Bergdahl, 30 Haziran 2009 tarihinde Afganistan’ın güneydoğusundaki askeri üssünden kayboldu. Bergdahl’in Pakistan’da esir tutulduğu düşünülüyor.

Taliban sözcüsü Shaheen Suhail, bildiği kadarıyla Bergdahl’in iyi durumda olduğunu söylüyor.

Suhail bu açıklamaları Katar, Doha’da açılan yeni Taliban ofisinden, Associated Press ile yaptığı özel bir telefon röportajında dile getirdi.

Suhail, ilk olarak mahkumların tahliye edilmeleri gerektiğini ve sonrasında Taliban’ın “güven köprüleri kurmak istediğini” söylüyor.

Suhail, Bergdahl’in nerede olduğuna ilişkin bir bilgi vermedi.

Söz konusu açıklamalar, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’den gelen öfkeli yakınmalar sonrasında ABD’nin Taliban ile olan görüşmeleri korumaya çalıştığı bir dönemde geldi. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.