Taliban'dan ABD'ye tehdit

Taliban'dan ABD'ye tehdit

Pakistan Talibanı'ndan yapılan resmi açıklamada, ABD tarafından öldürülen Hekimullah Mesud'un intikamının en kısa zamanda alınacağı belirtilerek, "Mesud'un kanı yerde kalmayacak" dendi.

Pakistan Talibanı, geçen hafta ABD saldırısında hayatını kaybeden eski lideri Hekimullah Mesud'un intikamını alma sözü verdi. Taliban ayrıca Mesud'u, Küresel Cihad ve Hilafet fikrini sağlamlaştırdığı için övdü.

Pakistan Talibanı, Umar Medya aracılığıyla resmi bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Allah'ın düşmanlarına, Amerika ve onun müttefiklerine söylüyoruz: Emirimiz Molla Hekimullah Mesud'un kanı yerde kalmayacak. O ve kanı için en kısa zamanda intikam alacağız. Bu bizden bir söz ve boynumuzun borcudur. Allah'ın izniyle bunu yerine getirene kadar muaf olmayacağız. Bizim ve sizin aranızdaki savaş bir rekabet ve siz kafirler, kendi gözlerinizle göreceksiniz ki netice ve zafer İslam'ın mücahitlerinin olacak" denildi.

Açıklamada, 2009 yılının Aralık ayında Afganistan'da Humam Ebumallal tarafından gerçekleştirilen saldırıda 7 CIA ajanı ve 1 Ürdün ajanının öldürülmesi ile 2010 yılı Mayıs ayında New York şehri Times meydanında bombalı saldırı girişimi olaylarına atıfta bulunuldu. İki saldırının da üstlenildiği videolarda Mesud görülüyordu.

Örgüt, Taliban'ın Küresel Cihat ile alakasını artırmak ve Hilafet çağrısı yapmak konusunda Mesud'u överken, "Hekimullah cephede cihadın önemini gösterdi ve mücahitler arasında global cihat ve hilafet düşüncelerini pekiştirdi" ifadelerini kullandı.

Pakistan Talibanı açıklamada El Kaide lideri Eymen el Zevahiri için "Şeyhimiz", Afganistan Talibanı lideri Molla Ömer için de "İnananların Emiri" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.