Taliban'dan Kabil'de polis merkezine baskın

Taliban'dan Kabil'de polis merkezine baskın

Kabil emniyet müdürlüğü trafik şube merkez binası önünde sabahın erken saatlerindeki bombalı saldırılarla başlayan saldırı sona erdi.

BBC'ye göre Taliban'ın üstlendiği saldırıda iki savaşçının merkeze girmesinden önce bina önünde patlamalar yaşandı.

Yetkililer, bina önündeki saldırılarda bazı memurların yaralandığını söyledi.

Saldırıya katılan savaşçılardan birinin bina girişinde üzerindeki bombaları patlattığı, ayrıca bir otomobilin de infilak ettiği bildiriliyor.

BBC Taliban'ın, saldırının sorumluluğunu, medya kuruluşlarına gönderdiği yazılı telefon mesajıyla üstlendiğini belirtti.

Trafik şubesine yönelik saldırı Taliban'ın Kabil'e yönelik saldırılarının son örneği.

Ulusal Güvenlik Dairesi'ne yönelik geçen haftaki saldırıda istihbarat alanında çalışan kuruluşun dört güvenlik görevlisi ölmüştü.

Yetkililer trafik şube merkezindeki iki kişinin ağır silahlara sahip olduğunu söyledi. Savaşçılar binadan dışarıya el bombası da attı.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı yetkilisi Abdulrahman Rahman yaptığı açıklamada, başkent Kabil Polis Merkezi'ne önce intihar saldırısı ve daha sonra düzenlenen silahlı çatışmada, 5 intihar bombacı, 3 polis toplam 8 kişi yaşamını yitirdiği ve 7 sivil, 13 polisin de yaralandığını bildirdi.

5 kişilik intihar saldırganın tamamının etkisiz hale getirildiğini iddia eden Rahman, militanların önce intihar saldırısı ve daha sonra da roketatarlarla saldırarak silahlı çatışmaya girdiğini söyledi.

Militanlar ile emniyet güçleri arasında yaklaşık 7 saat'ten fazla süren çatışma yaşandığın ifade eden Rahman, '5 militan etkisiz hale getirildi. Hastahaneye kaldırılan yaralılar arasında 3 kişinin ise durumunun ağır' dedi.

 

Saldırı Afgan askerinin, NATO askerlerinden güvenlik yetkilerini devraldığı bir döneme denk geldi. Taliban'ın saldırısı Afgan güçlerinin güvenlik konusundaki kapasitesini yeniden gündeme taşıdı.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler