'Tank Adam'ı görüntüleyen fotoğrafçı öldü

'Tank Adam'ı görüntüleyen fotoğrafçı öldü

Tinananmen Meydanının meşhur 'Tank Adam'ını görüntüleyen fotoğrafçı öldü.

Tiananmen Meydanın'da 30 yıl önce meydana gelen protesto gösterileri esnasında çekilen ve dünyanın en ünlü fotoğrafları arasına giren 'Tank Adam' fotoğrafını çeken Charlie Cole hayatını kaybetti.

Tiananmen Meydanı, Çin'in başkenti Pekin'de bulunuyor ve bundan 30 yıl önce şiddetli protesto gösterilerine sahne olmuştu.

15 Nisan - 5 Haziran 1989 tarihleri arasında Çin Komünist Partisi yönetimine karşı çıkan çok sayıda eylemci ve güvenlik kuvvetleri arasında yaşanan çatışmaların görüntüleri, Rusya Devlet Başkanı Gorbaçov'un Çin ziyareti nedeniyle çok sayıda yabancı basın mensubunun ülkede bulunması nedeniyle kısa sürede dünyaya yayılmıştı.

Çıkan olaylarda çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Çin Komünist Partisi, orduya eylemlerin kesin bir şekilde bastırılması talimatı vermişti.

Olaylara müdahale etmek üzere hareket halinde olan tankların önünde duran bir kişinin görüntüsü ise, dünyanın en ünlü fotoğrafları arasına girdi.

'Tank Adam' veya 'Meçhul Asi' olarak bilinen kişinin hareket halindeki tankların önüne geçerek tankları durdurduğu ve ilerlemelerine engel olduğu görülüyordu.

'Tank Adam'ın kim olduğu ve askerlerce götürülen adamın başına ne geldiği de hiçbir zaman öğrenilemedi.

Tarihi fotoğrafı çeken Charlie Cole, fotoğrafı Newsweek için 5 Haziran 1989'da kaldığı otelin balkonundan çekmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.