​Bağlar Belediyesi tarihi geçmiş süt ve süt ürünleri ele geçirdi

​Bağlar Belediyesi tarihi geçmiş süt ve süt ürünleri ele geçirdi

​Bağlar Belediyesi, sıklaştırdığı denetimlerde piyasaya sürülmek üzere son kullanma tarihi geçen ve bozulduğu tespit edilen çok sayıda süt ve süt ürünü ele geçirdi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı bugünlerde çocukları hedef alan bozuk gıda tacirlerine karşı Bağlar Belediyesi zabıta ekiplerinin sıklaştırdığı denetimlerde piyasaya sürülmek üzere son kullanma tarihi geçen ve bozulduğu tespit edilen çok sayıda süt ve süt ürünü ele geçirilerek imha edildi.

Toptan satış yapan işyerlerine yönelik denetimlerini sıklaştıran Bağlar Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, piyasaya sürülmek üzere son kullanma tarihi geçen ve bozulduğu tespit edilen çok sayıda süt ve süt ürününü fark ederek söz konusu işletmelere yasal işlem uyguladı. Bozuk sütleri kolilerle belediyeye ait araçlara yükleyen ekipler daha sonra bunları belediyeye ait çöp imha tesislerinde imha etti.

Çocuklara yönelik bozuk ve zararlı gıda satışlarının önüne geçmek de okul önleri ve okul kantinlerindeki denetimler sıklaştırıldı.

Belediye tarafından yapılan denetimlerde bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş olan süt ürünlerinin yanı sıra kış mevsiminin yaklaşması fırsat bilinerek piyasaya sürülmek istenen konserve türü yiyecekler de tespit edilerek imha edildiği belirtildi.

Halkın sağlığı ile oynayanlara hiçbir şekilde fırsat vermeyeceklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ”Halkımızın ve hele ki çocukların sağlığını hiçe sayanlarla mücadelemiz devam edecektir. Bu konularda asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.