Tarihi Mecidiye Han'ı Gaziantep’e önemli bir değer katacak

Tarihi Mecidiye Han'ı Gaziantep’e önemli bir değer katacak

İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sahaflar Çarşısı olarak hizmet verecek Tarihi Mecidiye Han'ın, Gaziantep'e önemli bir değer katacağını söyledi.

İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı ve Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gaziantep’i ziyaretinde, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilerek Gaziantep turizmine kazandırılan Tarihi Mecidiye Han’ı gezerek incelemelerde bulundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İl Müftüsü Ahmet Çelik ile birlikte Mecidiye Han’ı gezen Görmez, yapılan çalışmaları yerinde gözlemledi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Görmez, Tarihi Mecidiye Han’ının Gaziantep’e çok önemli bir değer katacağını belirtti.

Gaziantep’in çok güzel bir mekân kazandığına işaret eden Görmez, “Tarihi bir mekanın sahaflar çarşısı olarak kullanılması da, kadim medeniyet geleneğimize uygun ve çok güzel bir karar olmuş. Bu konuda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu burayı yeniden ihya ettiği için ve ayrıca da dijital dönemde gençlerin kitaptan uzaklaştığı dönemde bütün yayın evi sahiplerini bir araya getirip vatandaşlara okuma alanı kazandırdığı için gönülden tebrik diyorum.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler