Tarlaları Hala Katırla Sürüyorlar
Batman'ın Sason ilçesinde traktörlerin giremediği tarlalar katırlarla sürülüyor.
BATMAN - Sason ilçesindeki birçok çiftçi halen tarlalarını sapanla sürüyorlar. Tekin Altın adlı çiftçi katır ile tarla sürümü yapıyor.
Konu hakkında bilgi veren çiftçiler, "Traktörün girmediği tarlalarımızı katırlarla sürüyoruz burada bulunan arazilerimiz dağlık bölgede bulunuyor bunun için traktör girmiyor bizler de bu işi eski usullerle yapıyoruz, eskiden dedelerimiz tarlalarını hayvan ve sapanla sürüyorlardı. Bugün bizler de aynı geleneği sürdürüyoruz. Dedelerimiz daha önce tüm tarlalarını sapanla sürüyorlardı. Ama biz traktörün girmediği bazı tarlalarımızı sapan sürüyoruz dediler.
Sason'un hemen girişinde olan Zafer Mahallesi'nde bulunan çiftçiler katırlarla tarlada çift sürümü yapıyor.
Günde 4-5 dönüm arazi süren Tekin Altın, "Traktörün girmediği tarlamızı biz de katırla ve sapanla sürüyoruz. Yirmi yıldır bu işi yapıyorum zorluğuna alıştık. Bir dönüm tarlayı 3-4 saatte bitiriyoruz" dedi.
Arazi sahibi Felemez Tekbaş, arazilerine hayvanlara yem diye mısır ektiklerini söyledi. (M. Sait Çelik - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.