Tatvan Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Tatvan Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Tatvan Belediyesi ile Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası arasında kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Bitlis İl Temsilcisi Ayhan Uygun arasında kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi gereği Tatvan Belediyesinde çalışan kadrolu işçilerin maaşlarında yaklaşık yüzde 20 oranında bir artış sağlanacağı belirtildi.

Toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklamada bulanan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 5 yıl içerisinde belediye personellerinin maaşlarını ve haklarını geciktirmeden zamanında ödediklerini ve bu konu üzerinde aşırı derecede titizlik gösterdiklerini söyledi.

Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem), "İşçinin hakkını, alın teri kurumadan ödeyiniz." hadisini hatırlatan Aksoy, "Belediye yönetimi olarak çalışanımızın yanında ve onların tüm haklarını zamanında alması noktasında her zaman destekçileri olduk. Bu bağlamda belediye işçi ve memurlarımızın 2014 yılı öncesinden kalan ve alamadıkları 16 aya varan maaşlarının hepsini ödedik. Ayrıca ilgili sendikalar ile işçi ve memurlarımızın iyileştirme sözleşmelerini imzaladık. Bu sözleşmeler neticesinde personellerimizin çalışma hayatını ve alacakları maaşlarında iyileştirmeler yaptık. Tatvan Belediyesi bu dönemde personel maaşlarını ödememesiyle veya geç ödemesiyle konuşulan bir belediye olmadı. Son olarak Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Bitlis İl Başkanı Ayhan Uygun ile birlikte belediye kadrolu işçilerimizi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladık. Sözleşmenin personellerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası Bitlis İl Temsilcisi Ayhan Uygun ise sözleşmenin bütün işçiler adına Tatvan'a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Uygun, şunları söyledi: "Belediye Başkanımız Fettah Aksoy döneminde personel maaşlarımız ve sosyal haklarımız zamanında ödendi. Belediye personelleri olarak alacaklarımız hiçbir zaman içeride kalmadı ve ilk defa bu dönemde personeller olarak mağdur olmadık. Bu toplu iş sözleşmesinde seçim sürecinde olmamıza rağmen popülist davranmayıp, bugünkü hayat şartları, enflasyon oranlarını da gözetip, olması gerektiği gibi bir sözleşme imzaladığı için Hak-İş ve Hizmet-İş Sendikası üyelerinin adına teşekkür eder, imzaladığımız bu toplu iş sözleşmesinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.