Tatvan'da bulunan yaralı tilki tedavi altına alındı

Tatvan'da bulunan yaralı tilki tedavi altına alındı

Tatvan Orman İşletme Şefliği tarafından bulunan yaralı tilki, Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Tatvan Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler tarafından ormanlık alanda bulunan yaralı tilki, Tatvan Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Burada ilk tedavisine başlanan tilkinin, arka iki ayağının tutmadığı belirlendi.

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Geylani, yaralı tilkinin durumuyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Geylani, “Yaban hayvanı olan tilkinin en iyi ihtimalle 3-4 ayda iyileşeceğini öğrendik. Tedavi sürecinde insanlara alışacağı için doğal hayattan uzaklaşacağını öğrendim. Biz de HAYTAP temsilcileriyle birlikte yaşama tutunması için gereken her türlü müdahaleyi yapıp, burada doğal bir ortam oluşturmaya çalışacağız. Bu konuda vatandaşlardan bir isteğimiz de var. Yaralı ve yardıma muhtaç bir hayvan gördükleri anda belediyemiz bünyesinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile iletişime geçsinler.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler