Tatvan'da cadde üzerinde bulunan ve devrilme tehlikesi olan ağaçlar kesildi

Tatvan'da cadde üzerinde bulunan ve devrilme tehlikesi olan ağaçlar kesildi

Tatvan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan yaya ve araç trafiği için tehlike oluşturan ağaçlar, Tatvan Belediyesi tarafından kesilerek, farklı alanlarda yeniden ağaç dikim çalışmasına başlandı.

Tatvan ilçe merkezi Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan, kökleri zayıf olduğu için kar birikmesi ve rüzgâr sonucunda devrilme tehlikesi olan, çevresindeki sedir ve çam ağaçlarına zarar veren, yoğun yaprak ve tohum saçması sonucu çevre ve görüntü kirliliği oluşturan yalancı akasya ağaçları, kuruyan ve tehlike saçan çam ağaçlarının kesim ve budama çalışmaları devam ediyor.

Ağaçların kökten taşıma yöntemi ile taşınması mümkün olmadığında Tatvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kesme ve budama işlemleri yapılmaktadır. Son iki yılda belediye tarafından ilçe merkezinde 2 bin adet ağaç dikildi. Bin adet ağaç ise, okul, cami, dernek ve vatandaşlara dağıtıldı. Kesilen ağaçların her biri için mesire alanlarında iklime uygun ağaçlar dikilecek. 

Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Tatvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Geylani, "Orta refüjde mevcut olan ağaç türleri kara çam, sedir, dişbudak, çınar, akçaağaç, huş ve yalancı akasya'dır. Akasyalar gelişi güzel çıkmakta ve her iki yanında bulunan sedir ağaçlarını sıkıştırıp büyümelerini engellemektedir. Bu akasyalar endüstriyel ve peyzaj değeri olmayan ve çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğundan dolayı diğer ağaçlarının sağlaklaştırılması yönünde sağlıksız olan gelişimi durmuş olan ağaçlar kesilmiştir. Kesinlikle sağlıklı ve formu düzgün olan trafiğe ve çevreye zarar vermeyen ağaçlar korunmuştur. Bu işlem işin uzmanları tarafından organize dilmiştir. Bu işlem sırasında kamuya, çevreye ve doğaya zarar verilmeyip, sağlıklı gelişim sağlamak açısından doğru bir uygulama yapılmıştır. Kamu yararı gözetilmiştir. Bunun dışında Cumhuriyet Caddesi orta refüjde bulunan çam ağaçlarından bazıları kurumuştu. Geçtiğimiz kış ayında kuruyan çam ağaçları devrilerek can ve mal güvenliğine neden olmuştu. Bu sorunların yaşanmaması için ekiplerimiz ile birlikte zararlı ağaçlarını kaldırıyoruz. Bu ağaçları da kaldırarak her bir kaldırılan ağaç için ilçemizin farklı noktalarında on ağaç dikeceğiz." dedi.

İLKHA


Cadde üzerinde bulunan ve devrilme tehlikesi olan ağaçlar kesildi

Cadde üzerinde bulunan ve devrilme tehlikesi olan ağaçlar kesildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler