Taziye evinin evsahibi bir bakan: Taner Yıldız

Taziye evinin evsahibi bir bakan: Taner Yıldız

Soma faciasının ilk gününden bu yana maden ocağının başından ayrılmayan, aileleri teskin eden, protestolara soğukkanlı yaklaşan, ve bir şekilde taziye evinin ev sahibi gibi davranan Bakan Taner Yıldız, takdirleri topladı

Manisa'nın Soma ilçesinde dört gün önce meydana gelen maden faciasının açtığı yaraları sarılması sırasında Türkiye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın çabasını takdir etti. Olayın ilk gününden itibaren, birçok yerde yalan yanlış bilgiler aktarılırken, henüz havalimanındayken sergilediği soğukkanlı duruşuyla olaya hakim olmadan hiçbir veri verilmeyeceğinin sinyalini vermişti. Olaydan birkaç saat hemen sonra Soma'ya hareket eden Bakan Yıldız, o günden bu yana gece gündüz durmadan buradaki kurtarma çalışmalarına eşlik ediyor. Bakan Yıldız, defalarca madenci yakınları tarafından protesto edildi, yuhalandı; ancak o yine de soğukkanlılığını muhafaza ederek kendisine yönelen öfkeleri dizginledi. 

Bakan Yıldız, olay yerine varır varmaz yaptığı ilk işlerden biri önceden tanıdığı ve başka bir madende çalışan bir kişiyi kurtarma ekiplerine koordinatör atadı. Bakanın bu isabetli ataması ilk etapta 80 madencinin hayatını kurtardı.

AİLELERLE TEK TEK İLGİLENDİ

Bakan Yıldız, maden önünde yakınlarının kurtarılmasını bekleyen ailelerin sinirlerinin gerilerek kurtarma çalışmalarını engelleyecek bir infiale yol açmaması için de, ailelerle tek tek görüşerek, itidal tavsiye ederek, çalışmaların sağlıklı yürümesini sağladı.

SİMİT, BİSKÜVİ VE AÇIK ÇAYLA AYAKTA

Soma'ya geldiğinde yaptığı ilk iş maden ocağının girişine, kurtarma yapılan yere gitmek olan Yıldız, hem yetkililerden bilgi aldı hem de ailelerle temasa geçti. Türkiye Kömür İşletmeleri'nin (TKİ) maden ocağının yanında bulunan binasında kriz masasını yöneten Yıldız, tüm süreci anında takip ediyor. Koltuktaki 1-2 saatlik uyku ile süreci aktif olarak yöneten Bakan Yıldız, sadece Kızılay çadırında sıcak bir yemek yedi. Daha çok kriz masasında simit ve bisküvi türü yiyecekler ve açık çay ile ayakta kalmaya çalıştı. An be an yeni gelişme olduğu için uyumadı. Hem süreci takip ediyor hem de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi devletin zirvesi ile muhalefet heyetinin karşılamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'Yİ KARŞILADI

Bakan Taner Yıldız, Soma'daki tek ev sahibi gibi, oraya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de karşıladı. Onlara gelişmeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Kılıçdaroğlu ile birlikte kalabalıkların arasında protesto edildi.

BAHÇELİ HEM TAKDİR ETTİ HEM TEŞEKKÜR

Enerji Bakanı'nın Soma'da gösterdiği insani çaba Devlet Bahçeli tarafından da takdir edildi. Bahçeli, Soma'da yaptığı açıklamalarda devletin tüm imkanlarıyla burada olduğunu belirterek özellikle Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı tebrik ettiğini açıklamıştı.

ÜŞÜYEN MADENCİYE CEKETİNİ VERDİ

Soma'da üstün gayret ve performans ile çalışan Enerji Bakanı Yıldız'ın üşüyen bir madenciye ceketini verdiği öğrenildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Bakanlığa yakın kaynaklar tek noktadan hareket edildiğine dikkat çekerek kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra diğer süreçlerin de masaya yatırılacağına dikkat çekiyor. Kriz masasının öncelikli gündem maddesi yer altındaki madencilerin kurtarılması. Son işçi yer altından çıkarılana kadar kurtarma çalışmaları devam edecek.

SOMA TAZİYE ÇADIRININ EV SAHİBİ

Bakan Taner Yıldız'ın olayın başlamasından bu yana gösterdiği Yazar Muhsin Kızılkaya'nın da gözünden kaçmadı. Yazar Kızılkaya, bugün Habertürk'te Bakan Yıldız'ın bu dikkat çeken performansıyla ilgili şu satırları yazdı:

Tevellüdüne bakmadan bazı insanlar, duruşlarından olsa gerek yaşlı gelir insana. Sanki o yaşlarda doğmuş gibi... Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kabinenin kaçıncı üyesidir bilmiyorum; ama sakal onunla girdi sanki Bakanlar Kurulu'na. Yüzünden derin bir keder vardır. Yüzüne sinmiş kederi, sakalıyla birleşince, biraz daha tuhaf bir renk alıyor sanki. Yaşama sevincinden çok, başka bir duygu bırakıyor bizde. (...)

Sonra onu Soma'da gördük. Facia oldu, oraya gitti, sanırım hala orada. Hükümet Atatürk'ün ölümünden sonra tarihimizde ilk defa üç günlük milli yas ilan etti. Bayraklar yarıya indi. Tekmil ülke kocaman bir taziye çadırına dönüşmüştü. Eneriji Bakanı Taner Yıldız da o çadırın ev sahibiydi. Çadırın önündeydi, gelen bütün taziyeler onda somutlaştı sanki. İlk andan itibaren kurtarma çalışmalarıyla ilgili net bilgiler vermeye çalıştı. Sinirlerine sahip olabilen tek adam gibiydi. Gözyaşlarını göstermeden ayakta kalan babacan bir adam...

Soma'daki taziye çadırındaki nöbetçiliği bize, "bir devlet görevlisinin çalışabilmesi için koltuk ve masaya hiç ihtiyacı yokmuş" bunu gösterdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.