Tehditle öğrencileri sindiren çetelere müsamaha gösterilmemeli foto

Tehditle öğrencileri sindiren çetelere müsamaha gösterilmemeli foto

Kocaeli Üniversitesi düzenlenen Fahri Doktora Tevcih Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tehdit ve baskıyla diğer öğrencileri sindiren çetelere asla müsamaha gösterilmemesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Fahri Doktora Tevcih Töreni’ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tehdit ve baskıyla diğer öğrencileri sindiren çetelere asla müsamaha gösterilmemesi gerektiğini belirterek, "Bu yıl kimi üniversitelerde şahit olduğumuz vandallıkların gelecek senelerde yaşanmaması için rektörlerime buradan önlem almalarını rica ediyorum.” dedi.

Üniversitelerin hürriyetlerin kısıtlandığı, tek tip düşüncenin dayatıldığı, köhne ideolojilerin, körpe zihinleri rehin aldığı yerler olmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Farklı fikirlere tahammülün, ilmin merkezi olması gereken üniversiteler ülkemizde uzun yıllar yasaklarla anıldı. Hamd olsun bu konuda sizlerin de desteği ile önemli mesafe kat ettik. Artık kılık kıyafetinden, başörtüsünden, sakalından, inançlarından dolayı hiçbir öğrencimiz ötekileştirilmiyor. Üniversite kapılarına ikna odaları kurulmuyor. İkna odası kuranların halini gördünüz. Millet doğruyu her zaman takdir eder." diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Son dönemde bazı üniversitelerimizde yansıyan eski Türkiye manzaralarından duyduğum rahatsızlığı da ifade etmek istiyorum. Maalesef bazı üniversiteler yöneticilerin de göz yumması ile terör örgütlerinin eğitim kamplarına dönüşmüş durumda. Tehditle, baskıyla diğer öğrencileri sindiren bu çetelere asla müsamaha gösterilmemelidir. Üniversiteler terör örgütleri ile bağlantılı çetelere teslim edilemez. Bu konuda en ufak bir zafiyet yaşanması üniversitenin varlığına terstir. Ben bu yıl kimi üniversitelerde şahit olduğumuz vandallıkların gelecek senelerde yaşanmaması için rektörlerime buradan önlem almalarını rica ediyorum.”

Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Yalçın Akdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler