TEKNOFEST gösteri uçuşlarıyla devam etti

TEKNOFEST gösteri uçuşlarıyla devam etti

Türkiye'nin 81 ilinden ve 84 farklı ülkeden yaklaşık 20 bin 197 takımın başvuruda bulunduğu "Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Gaziantep 2020" büyük bir ilgi gördü.

İlk yılında yarım milyon, ikinci yılında ise 1 milyon 720 bin kişinin ziyaret ettiği dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, bu yıl Gaziantep’te düzenleniyor.

Geçtiğimiz iki yılda milyonlarca insanın, coşku ve heyecanla TEKNOFEST’te bir araya gelerek "Milli Teknoloji Hamlesi"ne tanıklık ettiği festivalin ilk gününde heyecan dolu dakikalar yaşanıyor.

İlkokul seviyesinden yüksekokul, mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce genç, hayallerini gerçekleştirmek için 21 farklı alanda düzenlenmiş olan teknoloji yarışmalarına katıldı. 84 ülke, 81 ilden toplamda 20 bin 197 takım, 100 binden fazla yarışmacı başvuru yaparak bir rekora imza attı.

Binden fazla takım, 5 bin yarışmacı finalist olarak TEKNOFEST’te yarışırken, yarışmacılara süreçte toplamda 5,2 Milyon TL maddi destek sağlandı. Dereceye girenlere toplamda 3 milyon TL üzerinde ödül verilecek.

Toplamda 63 paydaşı bulunan TEKNOFEST 2020, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.

Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenen festival kapsamında bu yıl aralarında İnsanlık Yararına Teknoloji, Yapay Zeka, İnsansız Su Altı Sistemleri, Uçan Araba Tasarımı, Sürü İHA Simülasyonunun bulunduğu yarışma düzenlendi.

TEKNOFEST, Türkiye'nin ve dünyanın yakından takip ettiği milli projelerini görücüye çıkardı. Festival kapsamında hava araçları gösteri uçuşları gerçekleştirdi.

Tarihi Gaziantep kalesi eteklerinde gerçekleştirilen açılış törenin ardından akrobasi ekipleri "Türk Yıldızları" ile "Solo Türk" gösteri uçuşları yaptı.

"SoloTürk" pilotları telsizden Gaziantep halkını selamladı. Dünyanın en başarılı akrobasi pilotlarından sporcu Dario Costa da gösteri kapsamında havada hünerlerini sergiledi. Atak helikopterleri de uçuşlar yaptı.

Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığının "Çelik Kanatlar" uçuş ekibi de gökyüzünde hareketler yaptı.

Son olarak Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı helikopterler arka arkaya uçuş gerçekleştirdi.

Festivalin en önemli ayağını oluşturan yarışmaların final bölümlerinin ardından dereceye girenler ödüllerini alacak.

Festival, 24 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Öte yandan festival kapsamında 25 Aralık Panorama Müzesi’nden başlayarak tarihi Gaziantep kalesi ön kapısına kadar bando eşliğinde protokol öğrenciler ve paydaşların katılımıyla kortej yürüyüşü yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.