TEKNOFEST'in ilk gününde yoğun katılım

TEKNOFEST'in ilk gününde yoğun katılım

Türkiye'nin 81 ilinden ve 122 farklı ülkeden yaklaşık 18 bin takımın başvuruda bulunduğu TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin ilk gününde yoğun bir katılım gerçekleşti.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenen festival kapsamında bu yıl aralarında İnsanlık Yararına Teknoloji, Yapay Zeka, İnsansız Su Altı Sistemleri, Uçan Araba Tasarımı, Sürü İHA Simülasyonunun bulunduğu 19 yarışma düzenlendi. Yarışmaların finallerinde ise yaklaşık 2 bin takım ve 10 bin finalist mücadele etme hakkı kazandı.

TEKNOFEST kapsamında, Türkiye'nin ilk uçan aracı Cezeri görücüye çıktı. Sağlık sektörü ve askeri alanda lojistik destek faaliyetlerine yeni bir boyut kazandırmak için geliştirilen Cezeri, yolcu ve kargo taşımacılığında aktif olarak rol alacak şekilde de tasarlandı. Saatte 100 kilometre hız yapabilen aracın azami uçuş irtifası 2 bin metre. Cezeri, yaklaşık bir saat havada kalabilecek.

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali"nde Türkiye'nin ve dünyanın yakından takip ettiği milli projelerini görücüye çıkardı. Milli Muharip Uçak'ın birebir modeli TEKNOFEST'te sergileniyor.

Katılımcılar, alanda Türk Hava Kuvvetleri'nin A400M uçağı, C160 askeri nakil uçağı, Türk Kara Kuvvetleri'nin CH-47 ve Skorsky helikopterleri ile F4 2020 savaş uçağı, KT1 ve T38 eğitim uçaklarının yanı sıra Sahil Güvenlik CN-235 MSA uçağı ile jandarma ve polis helikopterlerini de yakından inceleme imkânı buluyor.

TSK envanterinde bulunan en büyük uçak olan Airbus A400M Atlas kargo ve personel taşıma uçağı, katılımcıları tarafından en çok ziyaret edilen uçak oldu. Airbus A4000M Atlas, Cumhurbaşkanının dış ülkelere ziyareti esnasında araçlarını taşıyan uçak olmakla birlikte çok farklı amaçlarla, farklı görevlerde kullanılıyor. Festival kapsamında SOLOTÜRK de hava şovları gerçekleştirdi.

Festivalin en önemli ayağını oluşturan yarışmaların final bölümlerinin ardından dereceye girenler ödüllerini alacak. Dereceye girenlere bu yıl toplamda 3 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak.

Festival, 22 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler