​Tel Abyad halkına yardım dağıtıldı

​Tel Abyad halkına yardım dağıtıldı

Kontrol altına alınan Tel Abyad’da yardım kuruluşları tarafından sivil halka insani yardım malzemeleri dağıtıldı.

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan harekat kapsamında kontrol altına alınan Akçakale ilçesi karşısındaki Tel Abyad’da Kızılay, AFAD ve Hayrat-Der tarafından halka insani yardım malzemesi dağıtıldı.

Yapılan insani yardım ile ilgili İLKHA’ya konuşan Şanlıurfa Hayrat İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Abdullah Toprak, Tel Abyad’daki mazlum halka umut olmak istediklerini söyledi.

Toprak, “Kızılay ve AFAD ile birlikte sınırın diğer tarafında güvenli hale getirilen Tel Abyad’a geçiş yaparak oradaki mazlum halkla kucaklaştık. Türkiye halkının selamlarını götürerek insani yardım dağıtımı gerçekleştirdik. Toplamda bin aileye gıda kolisi, ekmek, battaniye ve çocuklar için de oyuncak dağıttık. İnşallah nasip olursa yarın da bu kurumlarla birlikte yardımlarımıza devam edeceğiz. Güvenli hale gelen bölgelere Hayrat-Der olarak yardımlarımızı ulaştıracağız. Uzun zamandır Tel Abyad halkı büyük mağduriyetler yaşadı. Halen yaşadığı korku yüzlerinden hissediliyor. Yaşadığı korkuları unutturarak onlara umut olmak adına biz de bize bağışlarını gönderen hayırseverlerin yardımlarını onlara ulaştıracağız.” diye konuştu.

Bugün sadece güvenli hale getirilen şehir merkezinde yardım dağıttıklarını belirten Toprak, “Şu an Tel Abyad tam olarak güvenli hale getirilemedi. Bazı yerlerde halen tuzaklanmış patlayıcılar var. Onun için bugün sadece şehir merkezinde yardımda bulunduk. Yarın da farklı bölgelerde yardımlarımız olacak. Güvenli hale getirilen tüm yerlerde hemen akabinde yardım çalışmalarımız olacak. Halkın tedirginliğini ve çekingenliğini gördük. Uzun yıllardan beri halkın üzerinde bir baskı vardı. Yardım dağıttığımız zaman halk önce yardım almaya gelmedi. Daha sonra ortamın rahat olduğunu ve bizim yardım ettiğimizi görünce yanımıza gelmeye başladılar. Özellikle çocuklarda korku izleri hissediliyordu. Gittiğimiz yerde yıkık dökük bir şehir görmedik. Zaten ordumuz bu konuda sivil halk ve sivil yerleşim yerlerine zarar gelmemesi açısından ilk günkü hassasiyeti takip ediyorduk. Bunu da gittik yerinde gözlemledik. Yani hiçbir yıkıntı ve tahribat yoktu. Bu da bizi sevindirdi.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.