Tel Hammut Çadır kentinde Kutlu Doğum Etkinliği

Tel Hammut Çadır kentinde Kutlu Doğum Etkinliği

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki Tel Hammut Çadır kentinde yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Ceylanpınar Belediyesi tarafından ilçedeki Tel Hammut Çadır kentinde yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından Arapça ve Türkçe Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti.

Tel Hammut Çadır Kent İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahiler etkinliğe renk kattı.

Etkinlikte Arapça bir konuşma yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Müslümanların İslam'dan uzaklaşmasından dolayı bela ve musibetlere maruz kaldığını belirterek, “Suriyeli kardeşlerim, savaş, kan ve barut hep İslam ülkelerinde. Bunun sebebine bakmamız lazım. Avrupa'da kan yok, savaş yok, barut kokusu yok. Neden ölenlerin ismi hep Ahmet, Mehmet, Süleyman ve Yusuf çünkü onlar Müslüman. Ayrıca bugün bu halde olmamızın en büyük sebebi biz Müslümanların İslam’dan uzaklaşmasıdır. Ne zaman ki Resulullah’ın yolundan çıktık o zaman başımızdan belalar eksilmedi. Bunu bilmemiz ve bilincinde olmamız lazım. Önümüzde sadece bir yol var. O da Allah’ın ve Resul’ünün yoludur. Başka hiçbir yolumuz yoktur." ifadelerini kullandı.

“Resulullah'ın yolunu terk edersek başımız belalardan kurtulmayacaktır”

İslam ülkelerinin batılı ülkeler tarafından sömürüldüğünü söyleyen Atilla, son olarak şöyle konuştu: "Petrolün birçoğu İslam coğrafyasında ama ölenler ve aç kalanlar yine Müslümanlar. Avrupa ülkeleri İslam coğrafyasına gelip bizi bir birimize düşürüp kardeşi kardeşe vurduruyor. Ortadoğu’da bir biriyle anlaşabilen 2 İslam devleti yoktur. Ortadoğu’nun bütün petrollerini Amerika ve Avrupa ülkeleri alıyor. Ortadoğu halkı ise muhacir durumuna düşüp deniz yoluyla Avrupa’ya göçü sırasında hayatını kaybetmektedir. Tekrar söylüyorum Allah’ın, Kur'an-ı Kerim'in ve Resulullah'ın yolunu terk edersek başımız belalardan kurtulmayacaktır.”

Program yapılan dua ve dağıtılan ikramla son buldu. (Ramazan Casuk- İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.