Telefon dolandırıcısına suçüstü

Telefon dolandırıcısına suçüstü

Kocaeli’nde telefonda kendisini polis olarak tanıtıp bu yöntemle insanları dolandıran bir kişi, suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Kendisini telefonda polis olarak tanıtan ve bu yöntemle yaşlı iki kişiden toplam 15 bin TL para alarak dolandırıcılık yaptığı tespit edilen bir kişi, suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı tespit edilen bir kişi, polis tarafından dolandırıcılık yaptığı esnada suçüstü yapılarak yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Derince ilçesinde ikamet eden 67 yaşındaki K.Y.’yi telefonla arayan Halil Y. (19) isimli şahıs, kendisini polis olarak tanıtarak isminin bir operasyona karıştığını ve elindeki bütün paraların güvence altına alınması için seri numaralarının alınması gerektiğini söyledi.

Telefondaki dolandırıcıya inanan K.Y., 8 bin TL parasını dolandırıcıya teslim etmek üzere dışarı çıktı. Bu esnada durumundan şüphelenilen Halil Y., polis tarafından takibe alındı. Halil Y. dolandırmak istediği K.Y.’den parayı aldığı esnada polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Yapılan sorgulamanın ardından Halil Y.’nin daha önce de Derince’de bir şahsı aynı yöntemle dolandırdığı ve 7 bin TL parasını aldığı öğrenildi.

Yapılan işlemlerin ardından Halil Y. dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.