Telefonla Konuşmak için Tepelere Çıkıyorlar

Telefonla Konuşmak için Tepelere Çıkıyorlar

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Altınova köyünde, vatandaşlar telefon görüşmesi yapabilmek için yüksek yerlere çıkmak zorunda kalıyor.

ŞANLIURFA –  Halfetiye bağlı Altınova köyünde  vatandaşlar telefonla görüşme yapabilmek için ya çok katlı evlerin çatısına yada tepelere çıkmak zorunda kalıyor.

Halfeti’ye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan köyde  60 hane bulunuyor. Yüksek yerlere çıkmadıkça telefonların çekmediğini ifade eden köylüler acil durumlarda kendilerine ulaşılamadığını söylediler.

Telefon şebekeleri yüzünden mağdur durumda olduklarını söyleyen köy sakinlerinden Memduh Yıldırım, operatörlerin her gün televizyon reklamlarında şebekelerinin dört çeker olduğunu anlattığını, köylerinde ise durumun farklı olduğunu söyledi.

Köylerinde şebekenin bir seviyesinde bile çekmediğine söyleyen Yıldırım, “Köylüler olarak çok mağdur durumdayız. Artık durum öyle bir hale geldi ki yaz kış demeden telefonla görüşebilmek için gün boyunca evlerimizin damını mesken tutmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

Köylüler köylerindeki bu sıkıntının giderilmesi için ilgililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.