Telefonla vatandaşları dolandıran 71 kişi tutuklandı

Telefonla vatandaşları dolandıran 71 kişi tutuklandı

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nün 10 aydır sürdürdüğü operasyonlar sonuç verdi

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Türkiye genelinde 62 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak son bir yıl içerisinde 70 bin vatandaştan 3 milyon 100 bin 563 lira para ile 1 kilo 350 gram altın dolandırdıkları gerekçesi ile gözaltına alınan 420 kişiden 71'i tutuklandı.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaklaşık 10 aydır sürdürdüğü planlı operasyonların son ayağında, vatandaşları telefon ile arayarak kendilerini kamu görevlisi Polis veya Savcı olarak tanıtarak isimlerinin veya kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin elinde olduğunu ve terör olaylarında kullanıldığını, bununla ilgili soruşturma yapıldığını, örgüt üyelerini yakalamaya çalıştıklarını, şahısların yakalanması için verdikleri hesap numaralarına yüklü miktarda para göndermeleri gerektiğini beyan ederek vatandaşları dolandıran ve bu yolla haksız menfaat temin ettiği tespit edilen organize dolandırıcılık suç örgütünün Şanlıurfa İl Merkezleri ile bazı ilçelerinde ikamet ettikleri tespit edildi.

Yapılan son eşzamanlı operasyon kapsamında; Osmaniye İl Merkezinden 8, Adana İl Merkezinde 2, Şanlıurfa İl Merkezinde 5, Şanlıurfa İli Akçakale İlçe Merkezinden 8, Şanlıurfa İli Akçakale Jandarma Bölgesinden 3 ve Şanlıurfa İli Harran Jandarma Bölgesinden 7 olmak üzere aralarında bir avukatında bulunduğu 33 şüpheli şahıs yakalandı. Zanlıların ikametlerinde, işyeri ve otolarında yapılan aramada; çok sayıda dolandırıcılık olayına ilişkin doküman ile 2 tabanca, 68 sim kart, 43 cep telefonu, 72 dolandırıcılık olaylarında kullanılan başkalarına ait kimlik fotokopisi ve 56 dolandırıcılık olayında kullanılan kredi kartı ele geçirildi.

Yapılan tahkikatta, suç örgütü üyelerinin dolandırıcılık olaylarında bin 700 farklı kişiye ait hesap, kredi kartı numaraları ile T.C. kimlik numaralarını kullandıkları, 70 Bin vatandaşı telefon ile arayarak 3 milyon 100 bin 563 lira para ile 1 kilo 350 gram altın elde ederek haksız menfaat temin ettikleri tespit edildi. Olayla ilgili, Osmaniye, Adana ve Şanlıurfa ile ilçelerinde tespit edilen 62 ayrı adrese yapılan eş zamanlı planlı operasyonda yakalanan 35 şüpheliden 2'si Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 33 şüphelinin 27'si "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olmak, örgüte liderlik yapmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık yapmak." suçlarından tutuklandı.

Bu arada operasyonların bir yıldır devam ettiği, yapılan operasyonlarda toplam 420 kişiye işlem yapıldığı ve 71 şüphelinin ise sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı öğrenildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.