"Temeli sağlam olan bir çocuğun başarısız olması imkansızdır"

"Temeli sağlam olan bir çocuğun başarısız olması imkansızdır"

​Şanlıurfa Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Hilvan Okuyor Değerleriyle Yetişiyor 2” projesinin açılış programı düzenlendi.

Şanlıurfa Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Hilvan Okuyor Değerleriyle Yetişiyor 2” projesinin açılış programı düzenlendi.

Bağlar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda yapılan açılış programına; Kaymakam Halid Yıldız, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Hilvan Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.   

Programda açılış konuşmasını yapan Hilvan Kaymakamı Halid Yıldız, önemli olanın ahlaklı bireyler yetiştirmek olduğunu, çocukların mesleklerinde ne iş yaptığı değil nasıl yaptığının önemli olduğunu söyledi.

Yıldız, “Rızkı veren Allah'tır, bunu çok fazla düşünmeyelim bunun ötesinde ahlaklı birey yetiştirelim. Çocuklarımızın ne iş yaptığı çok önemli değil mühim olan o işi nasıl yaptığıdır. Bunun üzerinde daha durmamız gerekiyor. Para kazanma hırsıyla her yolu kendisine mubah gören çocuklar yetiştiği zaman çok farklı noktalara geliyoruz. Bugün Avrupa’nın içinde yaşadığı o kapitalist sistemin yaşadığı sıkıntılara bizde gireceğiz. Allah’a şükür biz hâlâ değerlerimizi koruyoruz ama değerlerimizi kaybetmeye ve küreselleşme kavramıyla birlikte yozlaşmaya başladık. Bu yüzden bu noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Bu proje bunu sağlayacak bir projedir İnşallah. Bunu özellikle öğretmen arkadaşlardan istiyorum bu projeye bu gözle bakın ” diye konuştu. 

Yıldız, “Bırakalım çocuk lise çağına geldikten sonra bilinçli bir tercih olarak üniversiteyi okumak istemiyorsa okumasın. Bir çocuğun bir marangoz veya çoban olması kötü bir şey değil bu da bir okuma türüdür. Önemli olanın ahlaklı olmak, helal para kazanmak,  millete ve insanlığa hizmet olduğunu çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor.” dedi.

Şu anda eğitimin içeriğine dönük çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan şöyle konuştu:

“Asıl problemimiz şu bizim eğitimin içeriğine dönük çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yani artık öğrencilerimize öğrettiğimiz her şeyi davranış haline dönüştürmemiz gerekiyor. Öğrenci sizden öğrendiği bir bilgiyi hayatında geleceğe dönük bir davranış haline dönüştürmüyorsa o zaman bizim öğrettiğimiz bilginin hiçbir faydası yok. Sadece ezberciliğe dayalı öğrencinin o anda sınav sistemine dayalı olarak öğrendiğinin o sınavda cevabını testte işaretlemesiyle biten bir eğitim sistemine dönüşmüş durumdayız. Hâlbuki bizim öğrencilerimiz hepsi bir alanda kesinlikle şu anda sınıflarımızda belki Hilvan’ın Şanlıurfa’nın, Türkiye’nin en mükemmel yaradılışına sahip öğrenciler var. Ama onun yetenek ve özelliklerini keşfedip oraya çıkarıp desteklemek şeklinde öğrencilerimizi geleceğe hazırlayabiliriz.”

Yapılan projede işe temelden başladıklarını söyleyen Hilvan Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut da, “Bu projeyi ilkokul 2. 3. ve 4’üncü sınıflarda yaptık çünkü bunlar temeldir. Temeli sağlam olan bir binanın yıkılması imkânsızdır temel iyi olduğu sürece ortaokul, lise ve üniversite de ve asıl en önemlisi de hayatta o çocuğun başarısız olması imkânsızdır. Onun için biz öncelikle temelden başladık. Bu vesile ile ‘Hilvan Okuyor Değerleriyle Yetişiyor 2’ projemizin Hilvan, Şanlıurfa, ülkemiz ve medeniyetimiz için İnşallah hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Programda öğrencilerin projeyle ilgili yaptığı çalışmalar sunulduktan sonra protokol tarafından açılış yapılarak öğrencilere kitap dağıtıldı. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA) 






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.