Temmuzda 2 bin 500 işgalci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Temmuzda 2 bin 500 işgalci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Kudüs Araştırma Merkezi, geçtiğimiz Temmuz ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara katılan Yahudi işgalci sayısının 2 bin 500'e ulaştığını açıkladı.

Merkez, konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal rejimi Tarım Bakanı Uri Ariel'in, askeri kıyafetleriyle işgal askerlerinin ve Yahudi din okulu öğrencilerinin de Temmuz ayındaki baskınlara katıldıklarını bildirdi.

Raporda, geçen ay Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınlara 2 bin 345 Yahudi işgalcinin ve 40 Yahudi din okulu öğrencisinin, aralarında fanatik Yahudi haham Yehuda Glick de olmak üzere 115 işgal rejimi görevlisinin katıldığı belirtildi.

Raporda ayrıca Temmuz ayında "Heykel Örgütleri Birliği" adı altında faaliyet gösteren fanatik Yahudiler, Yahudi bayram günleri münasebetiyle Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yaptığı kaydedildi.

İşgal rejiminin, Yahudi işgalcilere baskınlar konusunda müsamahakâr davrandığını belirten Kudüs Araştırma Merkezi, bu durumun baskınlara katılanları Mescid-i Aksa'nın avlusunda provokatif davranışlar sergilemeye ve ayin yapmaya teşvik ettiğini söyledi.

Kudüs Araştırma Merkezi, işgalci siyonistlerin Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası verdiği Filistinlilerin sayısının her geçen gün arttığını ve son dönemde çocuklara da uzaklaştırma cezaları vermeye başladığını da ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.