Teravih Treni ile amacımız çocuklara camiyi sevdirmektir

Teravih Treni ile amacımız çocuklara camiyi sevdirmektir

Çocukları camiye alıştırmak için teravih namazı sonrasında "Teravih Treni" projesini başlatan 5. Levent Hacı Osman Torun Camii Külliyesi İmam Hatibi Mahmut Eroğlu, amacının ülkenin geleceği olan çocuklara camiyi sevdirmek olduğunu söyledi.

Günlerdir sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve medyada yer alan haberlerle gündemde ciddi yer edinen "Teravih Treni" projesine her geçen gün ilgi artıyor.

Her gün teravih saatini sabırsızlıkla bekleyen çocuklar, aileleriyle birlikte camiye gelerek hem namaz kılıyor hem de çeşitli oyunlar oynuyorlar. Teravih namazına müteakiben ise cami imamı Mahmut Eroğlu'nun lokomotif olarak en önde durmasıyla yüzden fazla çocuk tren gibi birbirine tutunarak cami içerisinde tur atıyor. Çocukların oyunu hem yetişkinler hem de çocukların aileleri tarafından ilgiyle izleniyor.

Cami içerisinde tren turunu tamamlayan çocuklar, son olarak mihrapta durarak hayırseverlerin bağışladığı çikolata, süt ve kek gibi ikramlarını alarak camiden ayrılıyorlar.

Yaptıkları etkinlikle ilgili İLKHA muhabirine konuşan cami imamı Mahmut Eroğlu, camileri hayatın merkezi haline getirmek gibi bir hedeflerinin olduğunu söyledi.

"Amacımız çocuklara camiyi sevdirmek"

Eroğlu, "Cami içerikli sosyal faaliyetlerin yoğunlaşmasını istiyoruz. Yani camiler sadece namaz kılınıp gidilen yerler olmasın. Diyanet İşleri Başkanlığımız da bizden bunu istiyor. Bizim mihraptaki görevimiz işimizin yüzde 5'idir. Görevimizin yüzde 95'i cami dışındadır. Cami olarak çevrecilik faaliyetlerinde, sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Engelli hizmetlerimiz, yaşlılara yönelik, kadınlara yönelik faaliyetlerimiz var. 4-6 yaş Kur'an Kursumuz var. Burası 5. Levent Hacı Osman Torun Camii külliyesi. 203 tane kapısı olan İstanbul'un en özel yapılarından birisi. Aynı zamanda sanat galerisi gibi yapılmış. Geleneksel el sanatları yapılmış. Biz de bu güzel merkezi güzel kullanalım diye yavrularımızla, gençlerimizle, yetişkinlerimizle burayı 24 saat canlı tutmaya çalışıyoruz. Son yaptığımız "Teravih Treni" projesi ile hedefimiz çocuklara camiyi sevdirmek, gelecek için zihinlerine güzel tohumlar atmaktır. İnanıyorum ki memleketimizin geleceği bu yavrularımız cami ile cemaat ile mukaddesat ile buluşmaya devam edecekler, ruhlarını zinde ve sağlam tutacaklardır." dedi.

"Projenin Ramazan sonrasında da devam etmesini istiyoruz"

Her gün teravih namazına gelen ve "Teravih Treni" oyununa katılan Nihat Güzel, Eymen Kovus, Kerem Akyüz, Berk Gülşen ve Furkan Elik isimli çocuklar da camiye gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını, camide hem namaz kılıp hem de oyun oynadıklarını belirterek projenin Ramazan ayı sonrasında da devam etmesi temennisinde bulundular. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler