Tesettüre dil uzatan kadın gözaltına alındı

Tesettüre dil uzatan kadın gözaltına alındı

Kocaeli'de halk otobüsünde tesettürlü kadına hakaret eden başka bir kadın diğer yolcuların tepkisiyle karşılaşınca neye uğradığını şaşırdı. Tesettüre dil uzatan kadın, daha sonra gözaltına alındı.

Kocaeli'de halk otobüsüne binen çarşaflı bir kadının tesettürünü hazmedemeyen başka bir kadın, çirkin bir saldırıda bulundu.

Çarşaflı kadına, "Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada böyle yaşanmıyor. Peçeni al git" diyerek provokasyonda bulunan kadın, diğer yolcuların büyük tepkisini çekti.

Duruma tepki gösteren başka bir kadın yolcu ise o anları kayda alıp saldırgan kadına şunları söyledi: "Kim peçesini alıp gidecek? Burası Türkiye. Türkiye Cumhuriyeti'nde istediğimiz gibi yaşarız. Anladın mı? Aldın mı cevabını? Elhamdülillah. Gidin Yunanistan'da yaşayın eğer memnun değilsen."

Görüntüler sosyal medyaya yansımasının ardından Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Yavuz, "İlimizde toplu taşıma aracında bir vatandaşımızın giyim tercihine ilişkin sözlü hakaret ve saldırıda bulunan M.D.G. adlı zanlı tespit edilerek güvenlik birimlerimizce gözaltına alınmıştır. Bireysel hak ve özgürlükleri korumaya kararlıyız." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.