Ticari alana yer bulanlar camiye yer bulamadılar

Ticari alana yer bulanlar camiye yer bulamadılar

Gaziantep'te, Cuma Camii'nin şehrin farklı bir noktasına yapılacak olmasını eleştiren Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam, "Stadyumda 16 dönüm ticari alana yer bulanlar, bir camiye yer bulamadılar." diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gaziantep halkının ve kentteki birçok siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının Cuma Camii talebinin hiçe sayılması ve caminin de Millet Bahçesi olarak planlanan stadyumun yerine şehrin başka bir noktasına yapılacak olmasına tepkiler aratarak devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da defalarca talimat verdiği ve onayladığı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere kentteki yetkililerin de halka her platformda söz verdiği Cuma Camii Projesi'nden cami karşıtlarının tepkisi üzerine değişiklik yapılması ve cami konusunda verilen sözlerden vazgeçilmesi kentte büyük bir tepkiye neden oldu.

Cuma Camii Projesi'nde değişiklik yapılmasına tepki gösteren Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet İslam, Cuma Camii konusunda halka verilen sözlerin yerine getirilmesini istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015 yılında Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi'nin açılışında Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine Cuma Camii yapılması talimatını vermesinin kentte büyük bir sevince neden olduğunu belirten İslam, ancak cami ile ilgili alınan son kararın hayal kırıklığına neden olduğunu belirtti.

Cami projesi konusunda halkta büyük beklentilerin oluşturulduğunu hatırlatan İslam, "Saadet Partisi olarak Gaziantep'te yapılacak her hayırlı hizmeti, adımı destekleriz. Cumhurbaşkanımız Gaziantep'e geldiğinde stadyumu yıkıp yerine Gaziantep'i temsilen büyük bir cami yapılacağı noktasında bir söz vermişti. Hatta camiyi yapacak kişiyi bile belirlemişti ve 'siz yaparsınız' demişti. O kişi de söz vererek 'yaparız' demişti. Bu cami AK Parti hükümeti tarafından gündeme getirildi. Vatandaşta da büyük bir sevinç oluşturuldu. Fakat ne olduysa, ne hikmetse bu planlar durmadan değişti. Yani stadyum yıkıldı. Caminin yeri belli olmasına rağmen son bir değişiklik ile 'Valilik binası yıkılacak, onun yerine cami yapılacak' denildi." dedi.

"16 dönüm ticari alana yer bulanlar, bir camiye yer bulamadılar"

Gaziantep'te böyle bir camiye ihtiyaç olduğunu belirten İslam, "Dünyanın neresine giderseniz gidin, Avrupa'da ve diğer ülkelerde de Kiliselerin büyük meydanlarda yer kapladığını görüyoruz. Stadyumun yeri merkezi bir nokta ve caminin stadyumun yerine yapılması çok hayırlı bir hizmet olacaktır. Çünkü caminin stadyumun yerine yapılacak olması bizde de vatandaşlarımızda da büyük bir sevince neden oldu. Biz de bu camiden mutluluk duyduk. Ama tabi stadyumu yıkıp, stadyumun yerinde ve çevresinde menfaat düşünenler, büyük ihtimalle buralara hücum ettiler. 16 dönüm ticari alana yer bulan kişiler, bir camiye yer bulamadılar ve daha da ileri gittiler 'Valilik binasını yıkalım, camiyi de buraya yapalım' dediler." ifadelerini kullandı.

"Cuma Camii'nin stadyumun yerine yapılmasını istiyoruz"

Gaziantep merkezde kente kimlik ve siluet kazandıracak büyük bir şehir camisine ihtiyaç olduğunu ve Cuma Camii'nin yıkılan stadyumun yerine yapılmasını istediklerini söyleyen İslam, "Bu Cuma Camii'nin yapılmasını özellikle istiyoruz. Ama Cuma Camii'nin bir yerin yıkılarak yapılması şeklinde değil, bizatihi Cumhurbaşkanımızın tespit ettiği yerde yapılmasını istiyoruz. Ticari alanlara nasıl bir yer bulunduysa, bu camiye de bir yer bulunabilir, bu imkân var. Biz Valilik binasının da yıkılmamasını istiyoruz. Neden istemiyoruz? Çünkü milyonlarca lira harcanarak yapılmış, birçok kamu kuruluşu barındıran bir yer ve bu bina milletin parasıyla yapıldı. Valiliğin yıkılıp tekrar başka bir yere yapılması, buradaki çalışan ve faaliyet gösteren bu kurumların, başka yerlerde çok yüksek miktarlarda kiralara çıkması anlamına geliyor. Bu da aynı zamanda ikinci bir yük olarak halkımızın sırtına yük olacağından dolayı biz Valilik binamızın yıkılmasına da karşıyız." şeklinde konuştu.

Cuma Camii Projesi'nde değişiklik yapılmasına tepki

"Cumhurbaşkanın verdiği sözü bir kenara koymuş oluyorlar"

Cuma Camii konusunda halka verilen sözlerin yerine getirilmesini istediklerini belirten İslam, şunları söyledi:

Siyasiler olarak vatandaşın huzuruna çıktığımızda bazı sözler veriyoruz. Vatandaşlar da o sözlerimize istinaden bizlere oy veriyorlar. Dolayısıyla vatandaşlar bize oy verirken, yapacaklarımızı göz önüne alarak bize oy veriyorlar. Daha da ilerisi, Cumhurbaşkanın verdiği sözü bir kenara koymuş oluyorlar. Cumhurbaşkanı 'Cami buraya yapılacak.' dedi ve yerini de belirlemesine rağmen camiyi yapmamakla Cumhurbaşkanının sözü de bertaraf edilmiş oluyor.

"Cami konusunda verilen sözlerin arkasında durulmasını istiyoruz"

İslam, "Ben bu yanlıştan dönüleceğini umuyorum. Parti olarak stadyumun yerine Gaziantep'e yakışan Cuma Camii şeklinde büyük ve kenti temsil eden bir caminin yapılmasını istiyoruz. Asıl amaç zaten budur. Cami konusunda verilen sözlerin arkasında durulmasını temenni ve rica ediyoruz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler