TİHEK Başkanı Süleyman Arslan genç evliliği savunduğu için linçe maruz kaldı

TİHEK Başkanı Süleyman Arslan genç evliliği savunduğu için linçe maruz kaldı

Katıldığı bir TV programında cinsel istismar ile erken evliliğin aynı şey olmadığını ve ayrıştırılması gerektiğini söyleyen TİHEK Başkanı Süleyman Arslan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gündemde uzun süredir tartışma konusu olan ve binlerce kişinin mağduriyet yaşadığı genç evlilik hakkında sarf ettiği sözlerle bazı kesimler tarafından lince maruz bırakılan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

"Söz konusu TV programında genç evlilik mağdurlarıyla ilgili "Vicdanen bir şey söylemek istiyorum. Bunu AİHM (Avrupa İnsan hakları Mahkemesi) Başkanı'na da söyledim. Cinsel İstismar ile erken evlilik aynı şey değildir. Yüz kızartıcı olmayan bir suçu yüz kızartıcı olarak değerlendirdiğiniz zaman çocukların haklarını da ihlal etmiş oluyorsunuz. Geleceğini de karartıyorsunuz. Her türlü şey oluyor. Bugün çok adi suçlardan yargılananlar infaz kanununa göre dışarıdayken 3 çocuğuyla hayat sürmüş, 10 sene sonra mahkeme kararı çıktığı için mağdur olmuş kişiler var. Beni gece yarılarına kadar arıyorlar. Dinlendiği zaman hak vermemek mümkün değil." değerlendirmesinde bulunan Arslan, bazı dernek ve haber siteleri tarafından linçe maruz bırakılarak hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Aynı programda yine zinanın suç olduğuna da değinen Arslan, "Zina evrensel bir suçtur. Bu noktada tüm yasamanın sorumluluğu bulunmaktadır. Sadakatsizlik bir suçtur ve suç olarak düzenlenmelidir." dedi. Arslan, daha sonra İstanbul Sözleşmesi'ni de eleştirerek, "Bizim değer yapımıza uygun olmayan tarafları olduğu açıktır. Farklı aile tipleri, ailesiz yaşam, gayrı meşru yaşam sözleşmeyle meşruiyet kazanmaktadır." diye konuştu.

Arslan hakkında "Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği" isimli bir kurum tarafından yapılan suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"30 Eylül 2020 tarihinde Twitter isimli sosyal medya sitesinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na ait olduğu tespit edilen @tihek_kurumsal isimli Resmi twitter hesabından yapılan açıklamaya göre 'Erken evlilik ve cinsel istismar suçu ayrıştırılmalıdır. İnsanlar sadece erken bir yaşta evlendi diye yüz kızartıcı suçlardan yargılanmamalıdır. Bu durum başta bu evliliklerden doğan çocuklar olmak üzere kişinin ve ailesinin haklarını ihlal etmektedir' denilmektedir. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan'a (Twitter kullanıcı adı: @suleymanarslan_) ait olduğu belirtilen söylemler Türk Ceza Kanununun Kamu Barışına Yönelik Suçlar başlığını taşıyan bölümündeki birçok suçun işlendiğini göstermektedir. Çocuk evliliklerinin meşruiyetini ortaya koyan bu söylemler çocuklara yönelik cinsel istismarı da meşrulaştırmaktadır. İlgili kurum ve kurumun başkanı söylemleriyle halkı suç işlemeye teşvik ederek istismarcıları tahrik etmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.