TİHEK Uluslararası Şiddet Çalıştayı düzenliyor

TİHEK Uluslararası Şiddet Çalıştayı düzenliyor

TİHEK, şiddet sorununa çözümler üretmek amacıyla,15-16 Kasım tarihlerinde "Uluslararası Şiddet Çalıştayı" düzenliyor.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), son dönemde medyada çokça yer alan, insan onuruna, yaşam hakkına, özgürlük ve güvenlik hakkına, toplum hayatına, özel hayata ve aile hayatına zarar veren şiddet sorununa çözümler üretmek amacıyla, "Uluslararası Şiddet Çalıştayı" düzenliyor.

TİHEK'ten yapılan açıklamaya göre, konuyu, bir bütün olarak "insana karşı şiddet" temasıyla ve insan onuruna dayalı insan hakları bağlamında ele alacak çalıştayın 15-16 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara’da düzenlenmesi planlanıyor.

Çalıştayda, tanımından türlerine, şiddet olgusunu ortaya çıkaran sebeplerden toplumsal sonuçlarına kadar geniş bir yelpazede şiddet olgusunun detaylıca irdelenmesi ve insan onurunun korunduğu şiddetten uzak mutlu bir toplumun güçlendirilmesine yönelik önerilerin raporlanması öngörülüyor.

Eğitimden sağlık ve spora, aile hayatından çalışma hayatına ve medyaya kadar çeşitli alanlarda şiddet konularının ve farklı görüşlerin müzakere edileceği Çalıştay’da konuyla ilgili görüşünü paylaşmak ve müzakerelere katkı sunmak isteyen katılımcılar, konu hakkında görüş, düşünce ve önerilerini içeren bir metni iliştirerek, calistay@tihek.gov.tr adresine 25 Ekim 2019 tarihine kadar gönderebilecek. Düzenleme komitesince değerlendirilecek başvurular, 30 Ekim 2019’da ilan edilecek.

Program ve katılım süreçleri daha sonra ayrıca paylaşılacak.

Çalıştay’da ele alınacak konu başlıklarının şöyle olacağı öngörülüyor.

Şiddet Olgusu: Tanımı ve TürleriŞiddet Olgusu: Sebepleri ve SonuçlarıŞiddetin Tarafları ve SorumlularıŞiddet Haritası/İstatistiklerÇalışma Hayatında ŞiddetEğitim Hayatında ŞiddetSağlık’ta ŞiddetSpor’da ŞiddetEv/Aile-içi ŞiddetKırılgan Gruplara Yönelik Şiddet (Mülteciler, Engelliler, Yaşlılar vs.)Medya ve ŞiddetSiyasi ve Kurumsal ŞiddetToplumsal Değerler ve ŞiddetŞiddeti Önleyici Çalışmalar ve Sorumluluklar

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler