TKDK Mersin Koordinatörlüğü proje faaliyetlerini paylaştı

TKDK Mersin Koordinatörlüğü proje faaliyetlerini paylaştı

​Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu(TKDK) Mersin İl Koordinatörlüğü, "Rakamlarla Mersin İl Koordinatörlüğü Proje Faaliyetlerini" açıkladı.

TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü, bir otelde düzenlediği toplantıyla Rakamlarla Mersin İl Koordinatörlüğü Proje Faaliyetlerini" açıkladı.

Faaliyetlerini anlatan TKDK Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur, bugüne kadar, toplam 317 projeye 339 milyon TL hibe sağlandığını, bu hibenin 226 milyon TL'sinin ödendiğini, 112,90 milyon TL'yi ise ödeyeceklerini söyledi.

Bu hibeler sayesinde 722,30 milyon TL yatırım yapıldığını aktaran Uygur, "2019 yılında 32 milyon TL hibe ödemesi yaparak 1. olurken, 2020 yılında da 76,7milyon TL hibe ödemesi yaparak açık ara Türkiye 1’inci olmuştur." dedi.

Uygur, IPARD 2 kapsamında çıktıkları çağrılar hakkında şu bilgilendirmede bulundu:

"6’ncı çağrı kapsamında çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme yatırımları kapsamında 83,3 milyon TL yatırım tutarlı ve 52,3 milyon TL hibe destekli 49 projenin alımı gerçekleştirilmiştir. 49 projenin 30 tanesi ile sözleşme imzalanmıştır.

8'inci çağrı ilanı kapsamında, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması yatırımlarına yönelik ilan yayımlanmıştır. Çağrı dâhilinde koordinatörlük 147 milyon TL yatırım tutarlı 33 proje kabulü ile 42 il koordinatörlüğü arasında 1. sırada yerini almıştır. 20 adet proje ile sözleşme imzalanmıştır.

9'uncu çağrı ilanı kapsamında çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri ile tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik çağrı ilanı yayımlanmıştır. Koordinatörlük 204 milyon TL yatırım tutarlı 117 proje kabula yapılmıştır. Söz konusu 117 projenin 77 tanesi ile sözleşme imzalanmıştır. 1 proje PDSK'A sevk edilmek üzere merkeze gönderilmiştir. Toplam kamu katkısı 92,5 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

9'uncu çağrı ilanı kapsamında Şanlıurfa il Koordinatörlüğü'nden gelen 20 adet projenin incelemesi tamamlanmış olup, 16 adet proje merkeze gönderilmiştir. Ayrıca Tokat İl Koordinatörlüğü'nden gelen 6 adet projenin de incelemesi tamamlanarak merkeze gönderilmiştir. 2016 yılından beri uygulanan programda ise Mersin ili, programın uygulandığı 42 il içerisinde sözleşmeye bağlanan yatırım tutarı 595,10 milyon TL, sözleşemeye bağlanan hibe tutarı 277,60 milyon TL ve gerçekleşen ödeme tutarı 168 milyon TL ile 1. sırada yer almaktadır.

10'uncu çağrı ilanı kapsamında, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar ve tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması yatırımlarına yönelik çağrı ilanı yayımlanmıştır. Koordinatörlük 973 milyon TL uygun harcama tutarlı 128 proje kabulü yapılmıştır. 128 projenin 108 tanesi işleme pazarlama sektöründen, 20 tanesi hayvansal üretim sektöründendir. Kabul edilen 128 projenin ilçe dağılımlarında Akdeniz ilçesi 32 proje ile ilk sırada yer alırken, 26 proje ile Tarsus, 19 proje ile Erdemli İlçesi takip etmektedir. 128 projenin 19 tanesi inceme süreci tamamlanarak Merkez'e gönderilmiştir. Merkeze gönderilen projelerin kamu katkısı 73,2 milyon TL olarak belirlenmiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.