Toplu ulaşım araçlarına alınmayan yaşlılar mağduriyet yaşıyor

Toplu ulaşım araçlarına alınmayan yaşlılar mağduriyet yaşıyor

Şehir içi toplu ulaşım araçlarına binmek isteyen 65 yaş üstü yaşlılar, salgın kuralları gereği araçlara binmeleri yasaklandığı için hastaneye gitmek gibi zorunlu hallerde büyük bir mağduriyet yaşıyor.

Covid-19 salgını nedeniyle 65 yaş üstü yaşlıların şehir içinde faaliyet gösteren toplu ulaşım araçlarına binmeleri yasak olduğundan, hastaneye gitmek veya hastaneden dönmek için duraklarda bekleyen yaşlıların yaşadığı mağduriyete henüz bir çözüm bulunmuş değil.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşayan halk, yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmasını istiyor.

Nusaybin'de hastane önünde veya toplu ulaşım araçlarına alınmadıkları için saatlerce duraklarda bekleyen yaşlıların büyük bir sıkıntı yaşadığına vurgu yapan vatandaşlar, bu durumda olan ve maddi durumu elverişli olmayan yaşlılar için ilgili yetkililerin konuya bir çözüm getirmesini istiyor.

Bu durumda olan yaşlıların ancak hayırsever bazı vatandaşların yardımıyla hastaneye veya evlerine ulaştıkları öğrenildi.

İlçe halkı, bir an önce yaşlıların yaşadığı bu mağduriyetin son bulması ve soruna çözüm üretmeleri için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.