Toplumdaki sorunlar Hz Muhammed okunarak aşılabilir

Toplumdaki sorunlar Hz Muhammed okunarak aşılabilir

Türkiye geneli gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi ve köylerinde 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl "O'nu oku, O'nu yaşa" sloganıyla gerçekleşen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Birecik ve köylerinde toplam 9 merkezde yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Merkezde Fevzi Paşa ve 20 Nisan İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen sınava bu yıl Bağlarbaşı(sorik), Ayran, Yuvacık(Havacık) Çoğan, Güzelyurt(Girlavuk), Mezra, Fatmacık

köylerinin de eklenmesiyle geçen yıla oranla 3 kat arttı.  

Katılımcıların çoğunun öğrenciler olduğu, öğrenciler kadar velilerinde okul bahçesinde heyecanlı oldukları gözlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Birecik Koordinatörü Abdurrahman Güneş, Hz Muhammed'in hayatıyla ilgili sınavın kaybedeninin olmadığını ve bu sınavda herkesin kazandığını söyledi. Güneş, "Rabbim inşallah bu sınava katılanlara onların ailelerine velilerine okuyup anladıklarını hayatlarında yaşamayı nasip etsin. Bugün toplum olarak yaşadığımız sorunları Peygamberimizin Hayatını okuyarak, tanıyarak çözebiliriz. Toplumda ki sorunların bu şekilde aşılabileceğine inanıyoruz. Bundan dolayı 'O’nu oku O’nu' yaşa sloganıyla bu sene yarışmayı gerçekleştirmiş bulunuyoruz." dedi.

Türkiye genelinde 64'ü il, 150'si ilçe olmak üzere toplam 220 merkezde düzenlenen sınava 7'den 70'e 200 binden fazla kişi iştirak etti. Saat 10.30'da başlayan sınav 2 saat sürdü.

İLKHA



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.