Trafik kuralı ihlali yapan dört bin sürücüye para cezası verildi

Trafik kuralı ihlali yapan dört bin sürücüye para cezası verildi

Gaziantep'te şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında, rutin olarak yapılan trafik uygulamaları ve denetimleri kapsamında, 4 bin 91 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte gerçekleştirilen trafik uygulamalarında 4 bin 900 aracın denetlendiği, 837 araç sürücüsüne trafik kurallarını ihlal ettikleri için para cezası verildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Uygulamalarda; 4 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 39 araç plakasına ve sürücüye kırmızı ışık ihlalinden, 227 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 277 araca hatalı park etmekten, 20 sürücüye dış ışık donanımı bozuk veya aykırı araç kullanmaktan, 6 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten, 2 sürücüye maksat dışı araç kullanmaktan, bir sürücüye korsan taşımacılık yapmaktan, 19 sürücüye yayalara ilk geçiş hakkını vermemekten, bir sürücüye abartılı egzoz kullanmaktan, 232 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmekten, cezai işlem uygulandı. Uygulamalarda 130 araç trafikten men edildi ve 4 sürücünün de belgesine el konuldu." denildi.  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler