Trafikte alkol denetimi

Trafikte alkol denetimi

​Türkiye genelinde 30-31 Ağustos 2019 tarihlerinde denetlenen 70 bin 514 sürücüden bin 213'ünün alkol, 5'inin uyuşturucu etkisinde araç kullandığı tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2019 yılı ilk 6 aylık döneminde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında, kusuru ile kazaya sebebiyet veren sürücülerin yüzde 1,4’ünün alkol etkisi altında bulunduğu tespit edildi. Aynı dönemde gerçekleştirilen alkol denetimlerinde 3 milyon 145 bin 906 araç sürücüsü teste tabi tutuldu.

Trafik güvenliğini sağlamak ve alkol etkisinde araç kullanımı kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla 30-31 Ağustos 2019 tarihlerinde Türkiye genelinde “Alkol Etkisinde Araç Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde; 70 bin 514 araç/sürücü denetlendi, bin 213 sürücünün alkol, 5 sürücünün ise uyuşturucu etkisinde araç kullandığı tespit edildi. Bin 45 araç trafikten men edildi, bin 21 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. Toplam 6 bin 471 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

bu denetimlerin trafik güvenliğinin sağlanması ile can kayıplarının azaltılmasına yönelik olarak belirlenen aralıklarla sürdürüleceği belirtildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.