Trakya Üniversitesi akademisyeninden tepki çeken sözler

Trakya Üniversitesi akademisyeninden tepki çeken sözler

Trakya Üniversitesinde bir akademisyen, "Bilgisayarımız yok." diyen öğrencilere, " Bu sizin sorumluluğunuzda olan bir şey. Herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün vaka ve ölüm sayılarının artmasına neden olan koronavirus salgını nedeniyle okullar tatil edilirken uzaktan eğitim de devam ediyor.

Uzaktan eğitimin en büyük dezavantajı ise eğitimde fırsat eşitliğinin pandemi süreciyle gözler önüne serilmesi oldu.

Öğrencilerin ekonomik nedenlerle dijital araçlara ve internete ulaşımındaki engeller, problemlere neden olmaya devam ediyor.

Uzaktan eğitim ile ilgili "fırsat eşitliği" tartışmalarının sürdüğü bu günlerde, Trakya Üniversitesinde yaşanan bir diyalog tepkilere neden oldu.

Canlı ders esnasında kaydedilen görüntülerde, bir akademisyenin bilgisayarı olmayan öğrencilere verdiği cevap, sosyal medya kullanıcıları arasında "Bu kadar da anlayışsız olunmaz." Yorumlarını da beraberinde getirdi.

Öğrencilerin, "Çoğu kişi de bilgisayar yok. Hem kameramızı açıp hem de sınavımızı nasıl yapacağız." dediği akademisyen, "Asgari koşulları sağlamak zorundasınız. Bilgisayarım yok, internetim yok, bu sizin sorumluluğunuzda olan bir şey. Sınava ve derse girme gibi bir zorunluluğunuz yok. Girmeyin arkadaşlar sınava. Herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey yok." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.