Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında soruşturma başlattı

Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında soruşturma başlattı

Trakya Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Prof. Dr. Dekanı Cevdet Kılıç, Boğaziçi Üniversitesi provokasyonları ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşım sebebiyle çalıştığı üniversite tarafından hakkında soruşturma başlatıldı.

Kılıç, Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim." ifadelerini kullandı.

Bazı haber sitelerinde hakkında çıkan haberler ve gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldıran Kılıç, görev yaptığı üniversite tarafından hakkında soruşturma başlatıldı.

Konunun medyada gündeme gelmesiyle yeni bir paylaşım yapan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyuna duyuru! Yapmış olduğum bir Facebook paylaşımım neticesinde basında çıkan ve kamuoyuna yansıyan haberler üzerine bu açıklamayı yapmayı lüzumlu gördüm. Ülkemizin bir kaç noktasında başlatılan protestolar ve gösterilerde birtakım derin yapıların orada boy göstermesi ve kutsallarımıza dil uzatması hangi konumda ve görevde olursak olalım her Türk vatandaşı gibi bizi de derinden üzmüş ve yaralamıştır.

Facebook paylaşımımdaki cümlenin girişinde yer alan “Boğaziçili misiniz Boğazdışılı mısınız” ifademden kasıt; yasa dışı eylemler neticesinde gözaltına alınanlar içerisinde Boğaziçi üniversitesi öğrencilerinin dışında, öğrenci olmayan ve emniyet kayıtlarına göre birtakım yasa dışı örgütlerle bağlantısı tespit edilmiş pek çok kişinin yakalanması ve yurt dışından art arda içişlerimize müdahale niteliğindeki açıklamaların gelmesi nedeniyledir.

Facebook paylaşımımdaki cümlelerden birinde 'Aklınızın ucundan bile geçirmeyin.' derken basında yer alan ve sürekli kulağımıza çalınan “Darbeye zemin hazırlanıyor.” söylemleri nedeniyle kullanılmıştır. Çünkü geçmiş dönemde bu tür provokatif eylemler neticesinde ortaya çıkan iç barış ve huzuru bozucu birtakım kalkışmalar hepimizin malumudur.

'Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz' cümlesinde de 15 Temmuz gecesi sokağa çıkılmış, darbe girişimi bastırılmış, ertesi gün de herkes işine gücüne dönmüştür anlamında, yine “Sokağa çıkar, memleketi darbecilerin elinden kurtarır, ertesi gün işimize döneriz.” Düşüncesi vurgulanmıştır. Bu bir şiddet veya nefret söylemi değildir. Bilakis, şiddeti bertaraf edecek bilinç, dirayet ve inançta olanlarla beraber olduğumu belirtmek isterim.

Bu fikirler tamamen şahsi fikirlerim olup mensubu olmakla gurur duyduğum Üniversite camiasını bağlamamaktadır. Bizim paylaşımımızda öğrencileri hedef alan bir söylem bulunmamaktadır. Sözlerimizin muhatabı öğrenciler değildir. Öğrencilerimize yönelik şiddeti çağrıştıracak bir söylem asla söz konusu olamaz. Her bir öğrencimizi kendi evladımız gibi sevmiş ve yetişmeleri için her türlü gayreti göstermekteyiz ve göstermeye de devam edeceğiz.

Bizim söylediklerimizin muhatabı bu cennet vatanımızda birlik ve kardeşlik içerisinde yaşamak varken, vatanımıza milletimize bayrağımıza kasteden, bölücü, yıkıcı nefret söylemleri ve eylemleriyle dışarıdan destekli provokatörleredir. Bu gibilere karşı her zaman dimdik ayakta duran vatanseverlerle beraber ve daima uyanık olduğumuzu da burada belirtmek isterim.

Yukarıda belirttiğim açıklamalarımın haricinde söylemlerimin kasten farklı taraflara çekilmesinden rahatsızlık duymaktayım. Sosyal medyada şahsıma yapılan linç kampanyalarına ve sözlerimin başka taraflara çekilmesine karşı kanuni haklarımı kullanacağımı ve suç duyurusunda bulunacağımı buradan ifade ediyorum. Kamuoyuna saygı ile duyururum." (İLKHA)


Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında soruşturma başlattı

Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında soruşturma başlattı

Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında soruşturma başlattı

Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında soruşturma başlattı

Trakya Üniversitesi Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında soruşturma başlattı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler