Trump: "Başka Arap ülkeleri de normalleşme anlaşmasına katılacak"

Trump: "Başka Arap ülkeleri de normalleşme anlaşmasına katılacak"

Filistin davasına ihanet ederek İslam alemini sırtından hançerleyen BAE ve Bahreyn, ABD himayesinde siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmek için bir sözde barış anlaşması imzaladı.

Siyonist işgal rejimi ile BAE ve Bahreyn arasında varılan sözde normalleşme anlaşması için resmi imza töreni, Beyaz Saray'da yapıldı.

Beyaz Saray'da emperyalist ABD himayesinde düzenlenen törende, Trump'ın yanı sıra BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani katıldı. Üç ülke "Abraham Accords (İbrahim Anlaşması)" adı verilen sözde normalleşme anlaşmasına imza attı.

Trump imza töreninde yaptığı konuşmada, bazı başka Arap ülkelerinin de normalleşme anlaşmasına varacağını belirtti.

Trump açıklamasında, "İsrail, BAE ve Bahreyn karşılıklı büyükelçiler atayacaklar, turizmden ticarete, sağlıktan güvenliğe kadar geniş yelpazedeki sektörler de güçlü iş birlikleri ve ortaklıklar kurmaya başlayacaklar." dedi.

Öte yandan Trump, törenden önce siyonist Netanyahu ile Oval Ofis'te bir araya geldi. Trump ve eşi Melania Trump, sembolik olarak Netanyahu'ya "Beyaz Saray'ın anahtarı"nı hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.