Trump, destekçilerini önce sokağa çağırdı şimdi de "eve dönün" dedi

Trump, destekçilerini önce sokağa çağırdı şimdi de "eve dönün" dedi

ABD seçimlerinin tescil edileceği Washington'daki Kongre binasına protestocular tarafında basılması üzerine Trump, hem itidal çağrısında bulundu hem de Ulusal Muhafızlara "olaylara müdahale" talimatı verdi.

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından "Washington, D.C.'deki büyük protesto mitingi saat 11.00'de (TSİ 18.00) 6 Ocak'ta yapılacak. Yerle ilgili ayrıntılar paylaşılacak" diyerek halkı sokağa davet etmişti.

Trump'un bu çağrısının ardından seçimlerinin tescil edileceği Washington'daki Kongre binasının çevresini saran destekçileri, polisle çatışarak binayı bastı.

Çıkan olaylarda bazı göstericilerin ve polisin yaralandığı belirtildi. Polis, binaya giren göstericilerden bazılarını gözaltına aldı.

Daha önce halkı meydanlara çağıran Trump ise bu kez halka itidal çağrısında bulundu. Trump, "Başkent'teki herkesten barışçıl kalmasını istiyorum. Şiddete hayır! Unutmayın, Biz kanun ve düzen partisiyiz." dedi.

Trump, daha sonra yaptığı videolu paylaşımda, "Seçim zaferi bizden çalındı ama şimdi eve dönmek zorundasınız." mesajını verdi.

Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany, Trump'ın talebi üzerine Ulusal Muhafızların çağrıldığını söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de "Kongre binasındaki olayların sona erdirilmesi" çağrısı yaparak şiddet olaylarının hoş görülmeyeceğini kaydetti.

Pence, Twitter hesabında, "Kongreye yapılan bu saldırı tolere edilmeyecek ve olaya karışanlar kanunun sonuna kadar yargılanacak." dedi. 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.