Trump, polis reformu öngören kararnameyi imzaladı

Trump, polis reformu öngören kararnameyi imzaladı

​Yaklaşık bir aydır polis şiddeti nedeniyle çalkalanan ABD'de,"Polis memurunun hayatı tehlikede olmadıkça polisin zanlının boynuna baskı uygulayarak gözaltına alma yönteminin yasaklanmasını" da içeren kararname imzalandı.

ABD Başkanı Donald Trump, 22 gündür polis şiddetinin protesto edildiği gösterilerin ardından ilk somut adımı atarak polis reformu öngören kararnameyi Beyaz Saray’da düzenlenen törende imzaladı.

Kararname neleri içeriyor

Trump’ın imzaladığı kararnameye göre, aşırı güç kullanan polis memurlarına ilişkin federal bir veri tabanının oluşturulacak ve bu veri tabanı üzerinden bilgi paylaşımı yapılacak.

Polis memurunun hayatı tehlikede olmadıkça polisin zanlının boynuna baskı uygulayarak gözaltına alma yöntemi yasaklanacak.

Polis teşkilatlarına güç kullanımına ve gerilimin düşürülmesine ilişkin verilecek eğitimler için Adalet Bakanlığı bütçesinden kaynak sağlanmasına öncelik verilecek.

Uyuşturucu bağımlılığı ya da evsizlerle ilgili şiddet içermeyen vakalarda kolluk kuvvetlerinin olaya müdahalesine sosyal çalışanlar da dahil edilecek.

Protestolarda da bazı aktivistlerin gündeme getirdiği "polisin bütçesinin kesilmesi" ya da "polis teşkilatlarının lağvedilmesi" taleplerine de değinen Trump, buna karşı olduğunu yineledi ve "Amerikalılar kanun ve nizam istiyor. Polis olmazsa kaos ve anarşi olur. Güvenlik olmazsa felaket olur." dedi.

ABD Senatosu’nda da polis reformu konusunda bir yasa tasarısı üzerinde çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Trump, ABD Kongresi ile bu konuda birlikte çalışmaya hazır olduğunun mesajını verdi.

ABD'de polisin yetkisi, Minneapolis şehrinde George Floyd’un ölümünün ardından bir kez daha tartışmaya açılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler