Trump sıkıyönetim ilan edip seçimi tekrarlatma peşinde mi?

Trump sıkıyönetim ilan edip seçimi tekrarlatma peşinde mi?

​ABD'de 3 Kasım seçiminde hile yapıldığını öne sürerek yenilgiyi kabullenmeyen Trump'a "sıkıyönetim ilan ederek ordu eliyle yeniden seçim yaptırma çağrısı"nda bulunan imza kampanyasına eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn da destek verdi.

Cumhuriyetçi Parti tabanının oluşturduğu Çay Partisi (Tea Party) hareketinin Ohio eyaleti lideri Tom Zawistowski, "Biz Halk Kovansiyonu" (We the People Convention) grubu adına internette bir imza kampanyası başlattı.

Zawistowski'nin "Biz Halk" adı altında kaleme aldığı ve salı günü Washington Times gazetesinde tam sayfa yayımladığı manifesto, Demokrat Partili Biden'ın ABD Başkanı seçildiği resmen ilan edildiğinde Trump'tan anayasayı askıya alıp sıkıyönetim ilan ederek orduya sadece kâğıt oy pusulalarının kullanıldığı yeni bir seçim yaptırmasını ve oyların elle sayılmasını talep ediyor.

"İç savaş çıkar"

Ordudan başka hiçbir kuruma güvenilemeyeceğini ve ordunun doğrudan Trump'a bağlı hareket edeceğini öne süren manifesto, herkesin silahlandığı uyarısında bulunarak bunun alternatifinin iç savaş olacağını savunuyor.

Manifestoda, "Bunu yapmamak, iç savaştan beri görülmemiş düzeyde büyük şiddet ve yıkıma neden olabilir. Sınırlı sıkıyönetim, iç savaştan daha iyi bir seçenektir" ifadeleri kullanıldı.

Hakkında özel af kararı çıkarılan ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn da desteğini açıkladı

"Biz Halk Kovansiyonu" (We the People Convention) grubunun başlattığı kampanyaya Trump'ın giderayak hakkında özel af kararı çıkardığı ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli general Michael Flynn'in sosyal medya hesabından destek verdiğini açıklaması yeni bir gerilime neden oldu.

Pek çok sosyal medya kullanıcısı ise "askeri darbe" yaptığı gerekçesiyle Flynn'ın tutuklanması çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler