Trump, Siyonist işgal rejimi ile BAE arasında yapılan anlaşmayı duyurdu

Trump, Siyonist işgal rejimi ile BAE arasında yapılan anlaşmayı duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Siyonist işgal rejimi ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında ilişkilerini "Tamamen normalleştirmeleri" için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Duyuruyu sosyal medya Twitter hesabı üzerinden yapan Trump, "Bugün büyük atılım. İyi muhteşem dostumuz israil ve BAE arasında tarihi barış anlaşması." ifadelerini kullandı. 

Siyonist işgal rejimi ile BAE arasında yapılan anlaşmaya ilişkin ortak açıklamayı da paylaştı. Yapılan ortak açıklamada, gelecek haftalarda işgal rejimi ile BAE'li yetkililerin bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar yapacağı bildirildi.

Ortak açıklamada, Trump'ın talebi ve BAE'nin desteğiyle işgal rejiminin bazı bölgelerdeki yeni ilhak planlarını askıya alacağı da belirtilerek, "ABD, israil ve BAE, diğer milletlerle de diplomatik ilerleme kaydedileceğinden emin. Bu konuda birlikte çalışılacak." ifadesine yer verildi.

Açıklamanın devamında ise, "Trump'ın 28 Ocak'ta açıkladığı Orta Doğu Barış Planı çerçevesinde tarafların israil ve Filistin çatışmasına kalıcı bir çözüm bulunması için çalıştığı, Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki diğer tüm ibadethanelerin tüm inançlardan kişiler için açık olması gerektiği" ifade edildi.

Anlaşmayı "tarihi bir an" olarak nitelendiren Trump, "Artık Ortadoğu'da olmak zorunda değiliz." açıklamasında bulundu.

İLKHA


Trump, Siyonist işgal rejimi ile BAE arasında yapılan anlaşmayı duyurdu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler