Trump "sosyal medya" kararnamesini imzaladı

Trump "sosyal medya" kararnamesini imzaladı

​Söz konusu kararname, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarını ve çatı firma Alphabet'e bağlı Google'ı kullanıcılarının yaptığı paylaşımların sorumluluğundan koruyan yasanın yeniden değerlendirilmesini kapsıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, imza töreninde yaptığı konuşmada daha önce paylaştığı iki mesajı "teyide muhtaç" olarak etiketleyen Twitter’ı hedef aldı.

Trump, "Sosyal medya şirketleri artık sorumluluktan muaf olmayacak" dedi.

"Bugün ifade özgürlüğünü en büyük tehlikelerden birine karşı savunmak için buradayız" diyen Trump, "Vatandaşlar ya da geniş kitleler arasındaki her tür iletişimi sansürleme, sınırlama, düzeltme, şekillendirme, gizleme ve değiştirme konusunda sınırsız bir güce sahip oldular. Amerikan tarihinde bu kadar az sayıda şirketin bu kadar geniş bir etkileşim alanını kontrol ettiği başka bir örnek yaşanmadı. Buna izin veremeyiz. Bıktık" şeklinde konuştu.

Trump, "Twitter’ın bir içeriğin doğruluğunu kontrol etmeyi ya da görmezden gelmeyi tercih etmesi siyasi aktivizmden başka bir şey değildir. Bu doğru bir yaklaşım değil." diye belirtti.

Sosyal medya şirketlerinin paylaşımların sansürlenmesi ya da paylaşılan içeriğin düzeltilmesi yönünde harekete geçmesi halinde, sorumluluktan muaf olmaması için ilgili yasada da değişikliğe gidebileceklerine işaret eden Trump, teknoloji platformlarının gazeteler ya da başka medya organlarına kıyasla daha fazla kitleye ulaştığını söyledi

ABD’de yürürlükte olan İletişim Uygunluk Yasası’nın 230’uncu maddesi kapsamında bu şirketler yayınladıkları içerik sebebiyle haklarında dava açılabilen bir "yayıncı" değil "platform" olarak değerlendiriliyor. Yani yasa sosyal medya şirketlerine içerik konusunda sorumluluktan muafiyet sağlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.