Trump ve bazı üst düzey ABD yetkililer İran tarafından yaptırım listesine alındı

Trump ve bazı üst düzey ABD yetkililer İran tarafından yaptırım listesine alındı

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin üst düzey yetkililerinden bazılarını yaptırım listesine aldığını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo listede yer alıyor.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sait Hatipzade yaptığı açıklamada, ABD’nin üst düzey yetkililerinden bazı önde gelen isimlerin yaptırım listesine alındığını belirtti.

Hatipzade yaptığı açıklamada "İran Meclisi’nde onaylanan 'ABD’nin bölgedeki insan hakları ihlalleri, maceraperest eylemleri ve terör saldırılarıyla mücadele' yasası kapsamında bölgemizde ve dünyada barışı tehdit eden Amerikalı yetkililerden bazıları yaptırım listesine alındı." dedi.

Said Hatipzade, "Üst düzey ABD yetkilileri arasında Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, eski Savunma Bakanı Mark Speer, Savunma Bakan Vekili Christopher Miller, Hazine Bakanı Steve Manuchein, CIA Direktörü Gina Hespel ve eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD'nin eski İran Eylem Grubu Direktörü Brian Hook, ABD Dışişleri Bakanlığı İran Özel Temsilcisi Elliott Abram ve Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) Direktörü Andrea Gacki yaptırımlar listesinde yer alıyor." ifadelerine yer verdi.

Hatipzade, söz konusu kişilerin, Kasım Süleymani ve silah arkadaşlarına yönelik suikast planını yürütmek, İran’a karşı terörist eylemleri organize etmek, terör gruplarını oluşturmak, onları finanse ederek silahlandırmak, İranlı bilim insanı Mohsen Fahrizade suikastında da rol oynayan siyonist rejimin Filistin halkına karşı baskıcı tavrını kapsamlı bir şekilde desteklemek, İran ve İran milletini zor durumda bırakmak için zalimce, yasadışı ve tek taraflı yaptırımlar uygulamak, bölgedeki baskıcı rejimleri desteklemek ve Yemen halkına yönelik cinayetlere ortak olmak ve İran halkını hedef alan terörist gruplarla işbirliği yapmak gibi suçlar işledikleri için yaptırım listesine alındığı duyurdu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler